img

Gorgonzola dessert

Dessert 4 personen 40 minuten

INGREDIËNTEN

  • 4 plakjes Gorgonzola a 50 gram
  • 1 ei, losgeklopt
  • 6 eetlepels honing
  • 1 citroen (sap)
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 2 handperen
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • ongeveer 1 theelepel maïzena
  • 2 glazen zoete witte wijn

BEREIDINGSWIJZE

Schil de peren, snij ze in blokjes en besprenkel ze met de helft
van het citroensap.
Leg de plakjes bladerdeeg uit en leg op ieder plakje een plak
Gorgonzola.
Verdeel daarover de peren en 1 1/2 eetlepel honing.
Kwast de randen van het bladerdeeg goed in met het ei, vouw de
pakketjes zorgvuldig dicht en druk ze even aan met een vork.
Bak de pakketjes in ongeveer 20 minuten af in een voorverwarmde
ove van 180 graden celcius.
Smelt ondertussen de rest van de honing in de witte wijn, voeg de
citroenrasp toe, naar smaak de rest van het citroensap en bind af
met wat maizena.
Serveer de deegpakketjes met de honingsaus.

Tip:
Doe wat verse tijm en bolletjes peer door het sausje en
serveer het gerecht met wat lichtbruin geroosterde amandelen
erover gestrooid.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd