img

Gezellig borrel kaasplankje

Borrel 4 personen

INGREDIËNTEN

  • Roche Baron
  • Passendale
  • Pavé d'Affinois
  • Paiarrop vijgenconfituur

BEREIDINGSWIJZE

Gezellige borrel gepland? Daar hoort een kaasplankje bij! Voor de gezelligheid raden wij je deze kazen aan!

 


Stap 1
Kies je kazen. De Belgische halfharde kaas Passendale heeft een verfijnde smaak met boterachtige nuances. Dat is leuk te combineren met de Roche Baron, een milde blauwaderkaas met een eetbare korst met aslaagje. Een geitenkaas is altijd een goede toevoeging, fris en stevig: de Pavé d’Affinois is een vierkant Frans geitenkaasje.

 


Stap 2
Kies je vruchten. De gedroogde pruimen en vijgen, de bessen en druiven zijn lekker voor tussendoor, de zoete smaak geeft een geweldige tegenhanger voor de romige smaak van de kaas. Olijven zijn juist weer een lekker zout hapje.

 


Stap 3
Kies je dips. De vijgenconfituur van Paiarrop is met name lekker bij de Roche Baron! Een beetje honing en tijm kan worden toegevoegd bij een hapje geitenkaas.


Stap 4
Kies je brood. Of het nu crackers zijn of stokbrood, een neutraliserende tegenhanger voor alle smaken.

 

Eet smakelijk en borrelze!