img

Gevulde pastaschelpen

Diner 4 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 100 gr Leerdammer Belegen
  • 16 grote pastaschelpen
  • 1 kleine courgette
  • 2 eetlepels slaolie
  • 1 blikje tonijn in water (ongeveer 190 gr)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine chilipeper
  • 2 vleestomaten
  • 1 beker crème fraîche (150 gr)
  • vers gemalen zou en peper
  • Suiker

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 220 ˚C.
Kook de pastaschelpen volgens de bereidingswijze op de verpakking
en doe ze in een ingevette ovenschaal.
Was de courgette, snijd deze in blokjes en braad ze in 1 eetlepel
olie. Laat de tonijn uitlekken, maak de tonijn voorzichtig los van
elkaar met een vork, bestrooi het met zout en peper en vul de
deegschelpen hiermee.
Pers de knoflook fijn, halveer de chilipeper en schraap er de
binnenkant uit.
Was de pepers en snijd ze in kleine stukken.
Ontvel de tomaten in kokend water en snijd deze in vieren.
Verwijder vervolgens het binnenste van de tomaat en de steel en
snijd het vruchtvlees in blokjes.
Fruit de knoflook en de chilipeper in de overgebleven olie, voeg
de tomaten toe en braad deze kort aan.
Roer er de crème fraîche doorheen met de suiker, zout en
peper.
Verdeel het geheel over de pastaschelpen.
Snijd de kaas fijn of rasp deze en strooi over de gevulde
pastaschelpen.
Verwarm de pasta in de oven voor ongeveer 20-30 minuten.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd