Diner
4 personen
60 minuten

Gevulde aardappels, met Crottin de Chavignol

Ingredienten

  • 100 gr Crottin de Chavignol (of een andere geitenkaas zonder korst) (meer over deze kaas)

    Crottin de Chavignol

    Crottin de Chavignol
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 4 el gebakken spekjes
  • 4 grote aardappels
  • 2 el gehakte bieslook
  • 2 augurken in blokjes gesneden
  • 4 eetl. roomboter
  • peper en zout
  • Aluminiumfolie
Drankadvies:

Bereidingswijze

Tover een simpele aardappel om tot een culinair hoogstandje! Met behulp van Crottin de Chavignol.


Stap 1

Borstel de aardappels goed schoon en kook deze in de schil in 10 minuten halfgaar in ruim kokend water met wat zout.


Stap 2

Snij een kapje van de aardappel en lepel de aardappels leeg, maar laat wel een stevige wand zitten. Bewaar het aardappelkruim voor laten. 


Stap 3

Snij de Crottin de Chavignol in stukjes en meng dit met het aardappelkruim, de augurken en de gehakte bieslook. Vul de aardappels en leg de kapjes er weer op. 


Stap 4

Verpak de aardappels in aluminiumfolie en verwarm de aardappels in een voorverwarmde oven. Serveer de aardappels met de folie half open.

Eet smakelijk!