img

Gevuld brood, met Emmi Emmentaler en gegrilde groenten

Lunch 4 personen 135 minuten

INGREDIËNTEN

  • Sap van een ½ citroen
  • 1 grote aubergine
  • 1 grote courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 10 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • 1 pot geroosterde paprika
  • 8 takjes basilicum
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 1 ambachtelijk rond of ovaal brood
  • 5 eetlepels tapenade, bv tomaten of olijven
  • 1 zak rucola ( 75 gram)
  • 200 gram Emmental in plakken

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Pers de citroen
uit. Snij de aubergine en courgette overlangs in dunne plakken. Leg
op een met bakpapier bekleed ovenplateau. Hak de knoflook fijn en
meng met de olie, peper en zout. Smeer dit over de groenten. Zet de
groenten ca. 3 min. onder de hete grill. Draai ze om en rooster
nogmaals. Haal eruit als de groenten gaar zijn. Bedruppel met
citroensap en laat afkoelen.

Laat de paprika's uitlekken en snij in grove repen. Pluk de
basilicum. Laat de kappertjes uitlekken. Snij het brood in de
lengte door en klap open. Pluk het broodkruim eruit. Bestrijk de
binnenkant van het brood met de tapenade.

Beleg de onderkant van het brood met wat rucola, dan plakken
aubergine. Bestrooi met de kappertjes. Leg daarop de helft van de
plakken kaas. Ga verder met de basilicum, dan de paprika, weer kaas
en eindig met de rucola. Klap het brood dicht en rol het stevig in
plasticfolie. Leg ca. 2 uur in de koeling om de smaken te laten
intrekken.  Snij het brood in 6-8 plakken.

Tags:

Nazomerse kaas recepten, Kaas recepten, Zwitserse Emmentaler, Anoek Lorjé

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd