Diner
4 personen
120 minuten

Gestoofde kip, met oestersaus en een Grana Padano-vorm

Ingredienten

  • 80 gr Grana Padano
  • 500 ml kippenbouillon
  • 200 ml melk
  • 6 gr glutamaat
  • 3 gr sesamzaadolie
  • 20 gr maizena opgelost in 20 g water
  • 3 gr sichuan peperkorrels
  • 25 gr suiker
  • 15 ml oestersaus
  • 25 gram dadels
  • 1 l extra vierge olijfolie van Garda
  • 50 gr mostarda uit Cremona, in plakjes
  • 20 g verse gember, in plakjes gesneden
  • 30 gr gehakte lente-uitjes
  • 50 gr bamboescheuten
  • 30 gr zwarte Chinese champignons, verzacht
  • 1,5 kg hele kip
  • 60 ml rode wijn uit Valtellina
  • 10 gr witte wijn van Oltrepo Pavese
  • peper en zout

Bereidingswijze


Stap 1:

De Grana Padano vorm kan als volgt worden bereidt: verwarm de gezouten melk gekruid met peper, voeg deze toe aan de eieren, eerder geklopt met geraspte Grana Padano. Giet het mengsel in een vorm ingevet met olie en bak in een bain-marie op 160 ° C gedurende ongeveer 45 minuten.


Stap 2:

De kip: Meng 5 tl sojasaus met 5 g witte wijn en breng de hele kip zowel binnen als buiten op smaak. Verhit de olie in een wok tot een medium temperatuur, doe de kip erin en bak tot hij goudbruin is. Laat uitlekken en droog op een keukenrol. Maak de wok leeg en bewaar de olie.


Stap 3:

Snijd de champignons en de bamboescheuten grof, blancheer in kokend water, giet uit en zet weg. Giet 100 ml van de olie die je eerder opzij had gezet in de wok en verwarm deze op een mediumtemperatuur, voeg de lente-ui en de gember toe, bak een paar seconden. Voeg ook toe: sojasaus, de rode wijn, champignons, bamboescheuten, de "mostarda" uit Cremona, dadels, bouillon, oestersaus, suiker, zout, peperkorrels en kip.


Stap 4:

Laat koken, zet het vuur laag en maak de kip af, voeg glutamaat toe en roer voorzichtig. Neem paddenstoelen, dadels en bamboescheuten eruit en schik ze in een schaal met de kip, snijd ze in brede stukken van ongeveer 4-5 cm. Verwijder de "mostarda" uit de wok, voeg het verdunde maïszetmeel toe en laat sudderen tot het dikker wordt;


Stap 5:

Schenk het over de kip en serveer met de kleine Grana Padano-vorm. Eet smakelijk!


Stap 6:

Het originele recept is afkomstig van Grana Padano DPO https://www.granapadano.it/