Diner
4 personen
45 minuten

Geroosterde broccoli, met blauwe kaas en geroosterde hazelnoten

Ingredienten

  • 500 gr broccoli
  • 150 gr Castello┬« Burger Blue (meer over deze kaas)

    Castello Danish Blue stuk

    Castello Danish Blue stuk
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: ja
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gr geroosterde hazelnoten
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • schil van 1 citroen
  • 3 eetlepels Japanse sojasaus
  • 100 ml olijfolie
  • 2 el sesamzaadjes

Bereidingswijze


Stap 1:

Snijd de broccoli in vieren en bestrijk de stukken met olijfolie. Leg de broccoli in een gietijzeren pan of een grilbestendige schaal.


Stap 2:

Plaats de pan de barbecue op een hoog vuur (+-10 minuten).


Stap 3:

Bedek de broccoli met Castello Burger Blue. Laat de broccoli afgedekt koken op een indirecte hitte voor 5-7 minuten.


Stap 4:

Hak de noten grof en combineer deze met de peterselie en de citroenschil.


Stap 5:

Meng de sojasaus, olijfolie en sesamzaadjes.


Stap 6:

Besprenkel de dressing over de broccoli, strooi de noten erover en serveer.