img

Gepofte Maissoep

Diner 4 personen 50 minuten

INGREDIËNTEN

  • 4 maiskolven
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • versgemalen peper en zout
  • 1 blikje kokos melk
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Light
  • 3 dl melk
  • 2 theelepels groene currypasta
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 2 witte boterhammen
  • Boursin Knoflook & Fijne kruiden Light

BEREIDINGSWIJZE

Hak de knoflook fijn. Verwarm de oven voor op 160 graden
celcius.
Scheur 4 vierkanten van aluminiumfolie, leg op elk stuk folie een
maiskolf, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met zout en
versgemalen peper.
Strooi er nu de gehakte knoflook overheen en wikkel de
aluminiumfolie om de kolf heen tot hij goed is ingepakt.
Leg de kolven in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 40
minuten.
Haal dan de kolven uit de oven en haal ze uit de folie.
Snijd nu het mais van de kolven af en doe deze in een ruime
pan.
Doe de kokosmelk, Boursin Cuisine Light, de melk, groene
currypasta en de gembersiroop bij de gepofte mais en breng het
geheel langzaam aan de kook.
Snijd de boterhammen in blokjes van 3x 3 cm, bak ze in een droge
koekenpan of in een hete oven tot krokante croutons.
Besmeer de croutons royaal met de roomkaas en gratineer deze nog
even kort onder de hete grill.
Pureer de maissoep tenslotte met de staafmixer tot een glad en
schuimend geheel.
Breng de soep verder op smaak met versgemalen peper en zout naar
smaak.
Serveer de gepofte maissoep in voorverwarmde borden of kommen met
de met Boursin besmeerde croutons.

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd