img

Gepofte aubergine

Diner 4 personen 90 minuten

INGREDIËNTEN

  • 2 aubergines
  • zeezout
  • olijfolie
  • knoflook
  • koriander
  • tijm
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 150 gr. geraspte geitenkaas fenegriek
  • 1 kleine ui
  • 5 tenen knoflook
  • 300 gr. Gehakt
  • 1 pak gezeefde tomaten van ongeveer 400 gr

BEREIDINGSWIJZE

- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Halveer de aubergines en kerf ze in met een scherp mes.
- Bestrooi ze met zout en laat ze ongeveer 30 minuten uitlekken.
- Spoel de aubergines af en wrijf ze goed in met olie.
- Leg de halve aubergines met een takje tijm koriander en een gekneusde knoflookteen elk op een vel aluminium-folie en wikkel ze in.
- Pof de aubergines in 30 minuten bijna gaar.
- Ondertussen fruit je de ui aan met de resterende teen knoflook.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Voeg gezeefde tomaten toe en laat deze lekker inkoken. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Haal de aubergines uit de oven laat ze iets afkoelen en haal ze uit de aluminiumfolie.
- Verwijder de kruidentakjes en schep de gehakt-tomatenmassa erop. Beleg het geheel met wat zongedroogde to-maten en bestrooi het met geraspte kaas.
- Zet de aubergines nog 10 tot 15 minuten in de oven.
- Strooi er voor het serveren nog wat koriander over.

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd