Diner
4 personen
90 minuten

Gepofte aubergine

Ingredienten

  • 2 aubergines
  • zeezout
  • olijfolie
  • knoflook
  • koriander
  • tijm
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 150 gr geraspte geitenkaas fenegriek
  • 1 kleine ui
  • 5 tenen knoflook
  • 300 gr gehakt
  • 1 pak gezeefde tomaten van ongeveer 400 gr

Bereidingswijze


Stap 1:

Verwarm de oven voor op 160°C.


Stap 2:

Halveer de aubergines en kerf ze in met een scherp mes, bestrooi ze met zout en laat ze ongeveer 30 minuten uitlekken.


Stap 3:

Spoel de aubergines af en wrijf ze goed in met olie. Leg de halve aubergines met een takje tijm, koriander en een gekneusde knoflookteen elk op een vel aluminium-folie en wikkel ze in.


Stap 4:

Pof de aubergines in 30 minuten bijna gaar.


Stap 5:

Ondertussen fruit je de ui aan met de resterende teen knoflook.


Stap 6:

Voeg het gehakt toe en bak dit rul.


Stap 7:

Voeg gezeefde tomaten toe en laat deze lekker inkoken. Breng het geheel op smaak met peper en zout.


Stap 8:

Haal de aubergines uit de oven, laat ze iets afkoelen en haal ze uit de aluminiumfolie. Verwijder de kruidentakjes en schep de gehakt-tomatenmassa erop. Beleg het geheel met wat zongedroogde to-maten en bestrooi het met geraspte kaas.


Stap 9:

Zet de aubergines nog 10 tot 15 minuten in de oven.



Stap 10:

Strooi er voor het serveren nog wat koriander over.