Diner
4 personen
90 minuten

Gepofte aubergine

Ingredienten

  • 2 aubergines
  • zeezout
  • olijfolie
  • knoflook
  • koriander
  • tijm
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 150 gr geraspte geitenkaas fenegriek
  • 1 kleine ui
  • 5 tenen knoflook
  • 300 gr gehakt
  • 1 pak gezeefde tomaten van ongeveer 400 gr

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160°C.

Stap 2:
Halveer de aubergines en kerf ze in met een scherp mes, bestrooi ze met zout en laat ze ongeveer 30 minuten uitlekken.

Stap 3:
Spoel de aubergines af en wrijf ze goed in met olie. Leg de halve aubergines met een takje tijm, koriander en een gekneusde knoflookteen elk op een vel aluminium-folie en wikkel ze in.

Stap 4:
Pof de aubergines in 30 minuten bijna gaar.

Stap 5:
Ondertussen fruit je de ui aan met de resterende teen knoflook.

Stap 6:
Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

Stap 7:
Voeg gezeefde tomaten toe en laat deze lekker inkoken. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Stap 8:
Haal de aubergines uit de oven, laat ze iets afkoelen en haal ze uit de aluminiumfolie. Verwijder de kruidentakjes en schep de gehakt-tomatenmassa erop. Beleg het geheel met wat zongedroogde to-maten en bestrooi het met geraspte kaas.

Stap 9:
Zet de aubergines nog 10 tot 15 minuten in de oven.

Stap 10:
Strooi er voor het serveren nog wat koriander over.