Ontbijt
4 personen
30 minuten

Gepocheerde eieren, met Noord-Hollandse Gouda kaas

Ingredienten

  • 8 stukken belegen Noord-Hollandse Gouda kaas van 0.5x 0.5x 5 cm belegen Noord-Hollandse Gouda of tuinkruidenkaas (meer over deze kaas)

    Noord-Hollandse Gouda Belegen

    Noord-Hollandse Gouda Belegen
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 4 eieren
  • 2 el gehakte bieslook
  • peper en zout

Bereidingswijze

Gepocheerde eieren maken makkelijk? Als je deze stappen volgt wel! Lekker met Noord-Hollandse Gouda kaas!

Stap 1
Zet een pan met water op het fornuis, verwarm het tot 90°C. 

Stap 2
Kluts het ei in een schaaltje. 
Voeg peper en zout en gehakte bieslook toe. 

Stap 3
Leg een stuk magnetronfolie in een schaaltje. 
Schenk hierin het geklutste ei. Vouw de folie tot een builtje en leg deze in een pan met water van 90°C gedurende 6 minuten (zacht) tot 8 minuten(stevig) 

Stap 4
Houd in het begin de bovenkant van het builtje even vast zodat deze iets kan stollen. Neem het ei uit het folie. Steek in de bovenkant van het ei 2 stukjes belegen of tuinkruiden kaas. 

Stap 5
Strooi er nog wat gehakte bieslook overheen.

Tip van kaas.nl

Lekker met avocado en toast.