img

Gepeperde paprikasoep

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 2 grote potten gegrilde paprika (nettogewicht per pot 450 gr)
  • 120 gr Port salut plakken
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ l groentebouillon
  • 1 eetlepel verse oregano
  • platte peterselie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel grof gemalen peper
  • Tabasco

BEREIDINGSWIJZE

Laat de paprika's uitlekken en bewaar 2 eetlepels van het vocht.
Snijd de paprika's iets kleiner.
Snijd de ui en knoflook heel fijn.
Verwarm de olie in een soeppan.
Fruit hierin de ui samen met de knoflook goudbruin.
Voeg dan de paprika toe en schenk hier de bouillon op.
Laat de paprikasoep ongeveer 10 minuten op een matig vuur koken.
Snijd intussen de oregano en peterselie fijn.
Pureer de paprikasoep met een staafmixer of in de keukenmachine.
Breng de gepeperde paprikasoep vervolgens verder op smaak met de honing, grof gemalen peper en wat druppels Tabasco naar smaak.
Voeg tenslotte de verse kruiden toe. Snijd de kaas in puntjes, schep de hete soep in de voorverwarmde borden en leg er de kaas in.
Heerlijk met versgebakken brood.

Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd