img

Gemengde groenten van weleer en geroosterde aardappels, lauwwarme saus van Tête de Moine AOP

Lunch 4 personen 60 minuten

INGREDIËNTEN

  • Lauwwarme saus van Tête de Moine AOP:
  • 150 g Tête de Moine AOP, geraspt
  • 1 el maïzena
  • 2 dl witte wijn
  • 1,5 dl room
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 150 g bonte wortels, in staafjes
  • 150 g topinamboer, geschild, in partjes
  • 2 pastinaken, in staafjes
  • 150 g aardappels van weleer (vitelotte, corne de gatte, ...), in partjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl tijm
  • zout, peper

BEREIDINGSWIJZE

1. Lauwwarme saus van Tête de Moine AOP: meng in een kom de Tête de Moine AOP en de maizena. Verwarm de witte wijn in een steelpan. Voeg de Tête de Moine AOP toe. Smelt op zacht vuur. Dit duurt ongeveer 8 minuten. Roer goed met een houten lepel. Voeg zodra de kaas gesmolten is de room en de nootmuskaat toe. Voeg zout en peper toe. Zet apart.

2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een kom de wortels, de topinamboer, de pastinaak en de aardappels. Voeg de olijfolie, de tijm, zout en peper toe. Roer goed. Verdeel de groenten over een bakplaat. Rooster ongeveer 35 minuten.

3. Verdeel de gemengde groenten over de borden. Lepel er wat lauwwarme saus van Tête de Moine AOP over.

Variant:
Pas de keuze van de groenten aan het seizoen aan.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd