img

Gemarineerde Mahon

Borrel 12 personen 60 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 kg Mahon (spaanse kaas van Menorca )
  • 100 gr mosterd
  • 100 ml olijfolie
  • 100 ml honing
  • 200 gr gedroogde tomaten
  • 1 Spaanse chilipeper
  • 1 el Balsamico azijn

BEREIDINGSWIJZE

De eenvoud van dit gerecht doet niet vermoeden, dat dit een heuse Spaanse delicatesse is. Mahon is een traditionele kaas van koeienmelk en heeft een middelsterke smaak. In combinatie met honing en een Spaanse Peper zorgt deze tapa voor extra pit. Staat goed op elk feestje. Aan de slag: Snijd de Mahon in blokjes van 1,5 cm en doe deze in een schaal. Hak de Spaanse peper tot kleine stukjes en roer dit met de mosterd, honing, balsamico azijn en de gedroogde tomaten in een kommetje. Giet de marinade over de Mahon en verdeel evenredig over alle kaasblokjes. Laat 1 uur op kamertemperatuur marineren voordat u het serveert. Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd