Diner
4 personen
30 minuten

Gekonfijte venkel, met blauwe kaas & noten

Ingredienten

  • 2 venkelbollen
  • 500 gr boter, gesmolten en geklaard
  • 2 steranijs
  • 100 gr hazelnoten
  • 1 pot basilicum
  • 100 ml olie
  • 1 pak Castello┬« Danablu
  • 150 ml creme fraiche (38%)

Bereidingswijze


Stap 1:

Verwijder de toppen en onderkant van de venkelbollen en snijd ze een of twee keer in de lengte, afhankelijk van hun grootte.


Stap 2:

Smelt de boter op laag vuur. Plaats de venkel in een ovenbestendige schaal en schenk de gesmolten boter erover.


Stap 3:

Voeg de steranijs toe. Bak ongeveer een uur op 140°C, totdat de venkel zacht is. De baktijd hangt af van de grootte van de venkel. Leg wat blaadjes opzij uit de pot basilicum om later te gebruiken als garnering.


Stap 4:

Leg dan de rest van de basilicum samen met de olie in de blender en mix tot alles volledig gemengd is. Laat het mengsel een half uur stoven en laat het door een zeef met fijne mazen lopen.


Stap 5:

Bewaar de basilicumolie voor later.Rooster de hazelnoten op een droge pan tot ze goudbruin beginnen te worden.


Stap 6:

Laat ze afkoelen en hak ze in groffe stukken. Leg de afgekoelde venkel op afzonderlijke borden. Breek stukken Danablu af en strooi deze over de venkel.


Stap 7:

Bestrooi vervolgens met de grof gehakte noten. Voeg een lepel crème fraîche en een scheutje basilicumolie toe.


Stap 8:

Maal wat verse peper erover en garneer met basilicum.

Ook een leuk alternatief voor een lunch tijdens de feestdagen en een goede manier om restjes te gebruiken. Voor een snellere, maar ook erg smakelijke versie, kun je ingeblikte confit de canard gebruiken.