Borrel
4 personen
60 minuten

Gekaramelliseerde peer, met gedroogde ham en Kaltbach Creamy

Ingredienten

  • 4 conference peren
  • 1 citroen
  • 4 volle eetlepels ricotta
  • 4 plakken gedroogde ham(Serrano of Parmaham)
  • 150 g Kaltbach Creamy & Tasty (meer over deze kaas)

    Kaltbach Creamy

    Kaltbach Creamy
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: ja
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • peper en zout
  • 1 tl zonnebloemolie
  • Garnering: blaadjes mint en rode besjes
  • 1 tl mosterd
  • 2 el rietsuiker
Drankadvies:

Bereidingswijze

Geef je borrel een unieke twist!


Stap 1
Verwarm de oven voor op 100°C hete lucht.


Stap 2
Smeer een ovenrek in met wat olie en leg hier de plakken ham op. Laat de plakken minimaal 45 minuten in de voorverwarmde oven drogen tot ze krokant zijn.
Laat ze afkoelen.


Stap 3
Snij de peren doormidden, maar let erop dat je bij vier helften de steel eraan laat zitten. Deze gebruik je om te vullen.

Stap 4
Halveer de citroen en wrijf met de open helft de bovenkant van de 'te vullen' peerhelften in om verkleuring te voorkomen. Schil de overgebleven helften, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. 


Stap 5
Snij de Kaltbach Creamy in blokjes en met deze in een schaal met de blokjes peer, mosterd, ricotta, iets citroensap, peper en zout.


Stap 6
Verwijder met een theelepel de klokhuizen uit de halve peren, hiermee creëer je holtes om de peren te kunnen vullen.


Stap 7

Wanneer de ham geheel gedroogd is kun je de peren met rietsuiker bestrooien en vervolgens karamelliseren met een brander.


Stap 8
Vul de peren met het kaasmengsel en garneer het geheel met de ham, mint en rode besjes.