img

Gekaramelliseerde peer, met gedroogde ham en Kaltbach Creamy

Borrel 4 personen 60 minuten

INGREDIËNTEN

  • 4 peren(conference)
  • 1 citroen
  • 4 volle eetlepels ricotta
  • 4 plakken gedroogde ham(Serrano of Parmaham)
  • 150 g. Kaltbach Creamy & Tasty
  • Peper en zout
  • 1 theel. mosterd
  • 2 eetl. rietsuiker
  • 1 theel. zonnebloemolie
  • Garnering: blaadjes mint en rode besjes

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm de oven voor op 100°C hete lucht. Smeer een ovenrek in met wat olie en leg hier de plakken ham op. Laat de plakken minimaal 45 minuten drogen tot ze krokant zijn. Laat ze afkoelen.
2. Snij de peren doormidden, maar let erop dat je bij vier helften de steel eraan laat zitten. Deze gebruik je om te vullen.
3. Halveer de citroen en wrijf met de open helft de bovenkant van de 'te vullen' peerhelften in om verkleuring te voorkomen.
4. De overgebleven helften schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
5. Snij de Kaltbach Creamy in blokjes en met deze in een schaal met de blokjes peer, mosterd, ricotta, iets citroensap, peper en zout.
6. Verwijder met een theelepel de klokhuizen uit de halve peren, hiermee creëer je holtes om de peren te kunnen vullen.
7. Pas als de ham geheel gedroogd is de peerhelften met rietsuiker bestrooien en met een brander de suiker karamelliseren.
8. Vul de peren met het kaasmengsel en garneer het geheel met de ham, mint en rode besjes.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd