img

geitenkaasstrudel, met courgette, tijmknoflookolie en sjalot-paprikachutney

Diner 4 - 6 personen 55 minuten

INGREDIËNTEN

  • 8 sjalotten, in halve ringen
  • 1 oranje en 1 gele puntpaprika, in lange repen
  • 140 ml olijfolie, om te bakken
  • rasp van 1 (bio)citroen
  • 1 tl kaneel
  • 1 el honing
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el tijmblaadjes
  • 1 tl chilivlokken (of meer/minder naar smaak)
  • 1 grote courgette
  • 4 grote of 8 kleine vellen filodeeg
  • 30 g amandelmeel
  • 250 g belegen geitenkaas, in dunne plakjes en 75 g in flinters

BEREIDINGSWIJZE

  1. STAP 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de sjalotten met de paprika in 40 ml olijfolie op heel laag vuur 15-20 min. met de citroenrasp, kaneel en honing. Breng op smaak met zout en peper.

  2. STAP 2

    Pureer intussen de knoflook met 3 el tijm, de rest van de olijfolie en de chilivlokken. Schaaf de courgette in de lengte in dunne plakken.

  3. STAP 3

    Leg een groot vel filodeeg of 2 iets overlappende kleine vellen op bakpapier (bewaar de andere onder een theedoek) en bestrijk met een kwast met de knoflooktijmolie. Leg er weer filodeeg op en bestrijk weer met de knoflooktijmolie. Herhaal met de rest van de vellen.

  4. STAP 4

    Bestrooi met het amandelmeel. Houd ± 5 cm van de zijkanten vrij en leg de helft van de courgetteplakken langs 1 lange kant. Verdeel de helft van de kaasplakken erover, dan het sjalotmengsel, de rest van de plakken kaas en de rest van de courgette.

  5. STAP 5

    Sla de zijkanten naar binnen over de vulling en rol op in de lengte, met behulp van het bakpapier. Bestrijk met de rest van de knoflooktijmolie, bestrooi met wat flinters geitenkaas en de laatste tijm.

  6. STAP 6

    Bak de strudel in 20-25 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met wat extra geitenkaas.

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd