img

Geitenkaassoep, met gepofte knoflook

Lunch 6 personen 40 minuten

INGREDIËNTEN

  • 75 gr. Ui
  • 1 voet knoflook
  • 285 gr. belegen geitenkaas
  • 800 dl gevogelte/groente bouillon
  • 1 dl room
  • olijfolie
  • Verse, gehakte peterselie
  • 1 dl witte wijn

BEREIDINGSWIJZE

- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Wikkel de knoflook in aluminiumfolie en leg deze in het midden van de oven.
- Pof de knoflook in ongeveer 20 minuten gaar en laat deze vervolgens afkoelen.
- Fruit ondertussen de ui in een scheut olijfolie aan in een soeppan en blus deze af met de witte wijn.
- Voeg hier de bouillon en de room aan toe breng het geheel aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes door-koken.
- Terwijl de soep rustig pruttelt voeg je de gepofte knoflook toe. Dit doe je door elke teen uit de schil te duwen. Let op dat je geen schil mee duwt!
- Snij de geitenkaas in blokjes en voeg deze toe aan de soep.
- Kook de soep nog zachtjes 10 minuten door en roer regelmatig.
- Maak tot slot van je soep een zacht geheel door deze te blenden met een staafmixer.

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd