lunch
6 personen
40 minuten

Geitenkaassoep, met gepofte knoflook

Ingredienten

  • 75 gr. Ui
  • 1 voet knoflook
  • 285 gr. belegen geitenkaas
  • 800 dl gevogelte/groente bouillon
  • 1 dl room
  • olijfolie
  • Verse, gehakte peterselie
  • 1 dl witte wijn

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 150°C.

Stap 2:
Wikkel de knoflook in aluminiumfolie en leg deze in het midden van de oven.

Stap 3:
Pof de knoflook in ongeveer 20 minuten gaar en laat deze vervolgens afkoelen.

Stap 4:
Fruit ondertussen de ui in een scheut olijfolie aan in een soeppan en blus deze af met de witte wijn.

Stap 5:
Voeg hier de bouillon en de room aan toe, breng het geheel aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes door-koken.

Stap 6:
Terwijl de soep rustig pruttelt voeg je de gepofte knoflook toe. Dit doe je door elke teen uit de schil te duwen. Let op dat je geen schil mee duwt!

Stap 7:
Snij de geitenkaas in blokjes en voeg deze toe aan de soep.

Stap 8:
Kook de soep nog zachtjes 10 minuten door en roer regelmatig.

Stap 9:
Maak tot slot van je soep een zacht geheel door deze te blenden met een staafmixer.