Tussendoor
6 personen
20 minuten

Geitenkaasmuffin, met walnoot en zongedroogde tomaat

Ingredienten

  • 125 gr geitenkaas Italiaanse kruiden Arina (meer over deze kaas)

    Geitenkaas Italiaanse Kruiden Arina

    Geitenkaas Italiaanse Kruiden Arina
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Ja
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 250 ml melk
  • 70 ml olijfolie of gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 1-2 eetlepels jalapeño slices (uit een potje)
  • 50 gr zongedroogde tomaat
  • 16 gr bakpoeder
  • 50 gr walnoten
  • 10 gr platte peterselie
  • snufje zout
  • 12 papieren muffinvormpjes
  • 225 gr bloem
Drankadvies:

Bereidingswijze

Simpel en snelle gevulde muffins met kruiden geitenkaas.

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.


Stap 1
Hak de walnoten, de peterselie, de tomaatjes en de jalapeño slices tot kleine stukjes.


Stap 2
Rasp de kaas boven een kommetje.


Stap 3
Klop de eieren los. Voeg hier de melk en olijfolie (of gesmolten boter) aan toe en klop nog even door.


Stap 4
Voeg de bloem en bakpoeder bij het ei-melk mengsel en roer dit goed door totdat je een glad beslag hebt.


Stap 5
Meng de gehakte noten, peterselie, tomaat, pepertjes en de geraspte kaas eveneens door het beslag zodat alles goed door elkaar komt.


Stap 6
Verdeel het mengsel over de muffin vormpjes. Vul de cups tot ongeveer twee derde van de inhoud en plaats de gevulde vormpjes op een plaat in het midden van de voorverwarmde oven.


Stap 7
Bak je muffins in ongeveer 30 min gaar. Ze zijn gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er droog en schoon uitkomt.


Stap 8
Laat de muffins daarna een poosje afkoelen. Je kunt er zowel warm als koud van genieten.