img

Geitenkaasmuffin, met walnoot en zongedroogde tomaat

Lunch 6 personen 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 125 gr geitenkaas Italiaanse kruiden Arina
  • 250 ml melk
  • 70 ml olijfolie of gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 1-2 eetlepels jalapeño slices (uit een potje)
  • 50 gr zongedroogde tomaat
  • 16 gr bakpoeder
  • 50 gr walnoten
  • 10 gr platte peterselie
  • snufje zout
  • 12 papieren muffinvormpjes
  • 225 gr bloem

BEREIDINGSWIJZE

Simpel en snelle gevulde muffins met kruiden geitenkaas.

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Stap 1
Hak de walnoten, de peterselie, de tomaatjes en de jalapeño slices tot kleine stukjes.

Stap 2
Rasp de kaas boven een kommetje.

Stap 3
Klop de eieren los. Voeg hier de melk en olijfolie (of gesmolten boter) aan toe en klop nog even door.

Stap 4
Voeg de bloem en bakpoeder bij het ei-melk mengsel en roer dit goed door totdat je een glad beslag hebt.

Stap 5
Meng de gehakte noten, peterselie, tomaat, pepertjes en de geraspte kaas eveneens door het beslag zodat alles goed door elkaar komt.

Stap 6
Verdeel het mengsel over de muffin vormpjes. Vul de cups tot ongeveer twee derde van de inhoud en plaats de gevulde vormpjes op een plaat in het midden van de voorverwarmde oven.

Stap 7
Bak je muffins in ongeveer 30 min gaar. Ze zijn gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er droog en schoon uitkomt.

Stap 8
Laat de muffins daarna een poosje afkoelen. Je kunt er zowel warm als koud van genieten.

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd