img

Geitenkaasmuffin, met walnoot en zongedroogde tomaat

Lunch 6 personen 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 125 gram Arina met kruiden
  • 250 ml melk
  • 70 ml olijfolie of gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 1-2 eetlepels jalapeño slices (uit een potje)
  • 50 gram zongedroogde tomaat
  • 225 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 50 gram walnoten
  • 10 gram platte peterselie
  • snufje zout
  • 12 papieren muffinvormpjes

BEREIDINGSWIJZE

- Hak de walnoten, de peterselie, de tomaatjes en de jalapeño slices tot kleine stukjes.
- Rasp de kaas boven een kommetje.
- Klop de eieren los. Voeg hier de melk en olijfolie (of gesmolten boter) aan toe en klop nog even door.
- Voeg de bloem en bakpoeder bij het ei-melk mengsel en roer dit goed door totdat je een glad beslag hebt.
- Meng de gehakte noten, peterselie, tomaat, pepertjes en de geraspte kaas eveneens door het beslag zodat alles goed door elkaar komt.
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
- Verdeel het mengsel over de muffin vormpjes. Vul de cups tot ongeveer twee derde van de inhoud en plaats de gevulde vormpjes op een plaat in het midden van de voorverwarmde oven.
- Bak je muffins in ongeveer 30 min gaar. Ze zijn gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er droog en schoon uitkomt.
- Laat de muffins daarna een poosje afkoelen. Je kunt er zowel warm als koud van genieten.

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd