Borrel
6 personen
25 minuten

Geitenkaaskroketjes

Ingredienten

  • 100 gr paneermeel of panko
  • 2 eieren
  • 2 gr gedroogde oregano
  • 175 gr geitenkaas belegen Arina (meer over deze kaas)

    Geitenkaas Belegen Arina

    Geitenkaas Belegen Arina
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Ja
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 45 gr bosvruchtenjam
  • 1 eetlepel aceto balsamico
  • dikke houten prikkers
Drankadvies:

Bereidingswijze

Overheerlijke vergetarische kroketjes van geitenkaas!

Verwarm de frituur met olie op 160 graden Celsius


Stap 1
Snij de geitenkaas in rechthoeken van ongeveer 3 cm lang en 1 cm breed.


Stap 2
Klop de eieren los zodat het eiwit en de dooier goed vermengd zijn.


Stap 3

Verdeel het paneermeel op een bord of ondiepe schaal en meng hierdoor de gedroogde oregano.


Stap 4

Haal met je ene hand de blokjes kaas door het ei en leg het in het paneermeel. Paneer met je andere hand de blokjes kaas.


Stap 5

Herhaal bovenstaande procedure nog een keer zodat de kaas overal bedekt is met een goede laag paneer.


Stap 6
Frituur de kaas in porties van 6 à 7 blokjes. Niet meer, want anders koelt je frituurolie te veel af en krijg je geen mooie kroketjes. Frituur de kaasrechthoeken tot ze mooi goudbruin van kleur zijn.


Stap 7

Laat de gefrituurde kaas even afkoelen en prik daarna er een houten pen in.

Stap 8
Meng de bosvruchtenjam met de aceto balsamico en roer deze tot een dipsaus voor de kaaskroketjes. Eventueel kun je hem nog wat verdunnen met water.

Smul van de blokjes als snack of gebruik ze door een salade.