img

Geitenkaaskroketjes

Lunch 6 personen 25 minuten

INGREDI√čNTEN

  • 100 gr paneermeel of panko
  • 2 eieren
  • 2 gr gedroogde oregano
  • 175 gr geitenkaas belegen Arina
  • 45 gr bosvruchtenjam
  • 1 eetlepel aceto balsamico
  • dikke houten prikkers

BEREIDINGSWIJZE

Overheerlijke vergetarische kroketjes van geitenkaas!

Verwarm de frituur met olie op 160 graden Celsius

Stap 1
Snij de geitenkaas in rechthoeken van ongeveer 3 cm lang en 1 cm breed.

Stap 2
Klop de eieren los zodat het eiwit en de dooier goed vermengd zijn.

Stap 3
Verdeel het paneermeel op een bord of ondiepe schaal en meng hierdoor de gedroogde oregano.

Stap 4
Haal met je ene hand de blokjes kaas door het ei en leg het in het paneermeel. Paneer met je andere hand de blokjes kaas.

Stap 5
Herhaal bovenstaande procedure nog een keer zodat de kaas overal bedekt is met een goede laag paneer.

Stap 6
Frituur de kaas in porties van 6 à 7 blokjes. Niet meer, want anders koelt je frituurolie te veel af en krijg je geen mooie kroketjes. Frituur de kaasrechthoeken tot ze mooi goudbruin van kleur zijn.

Stap 7
Laat de gefrituurde kaas even afkoelen en prik daarna er een houten pen in.

Stap 8
Meng de bosvruchtenjam met de aceto balsamico en roer deze tot een dipsaus voor de kaaskroketjes. Eventueel kun je hem nog wat verdunnen met water.

Smul van de blokjes als snack of gebruik ze door een salade.

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd