img

Geitenkaaskroketjes

Lunch 6 personen 25 minuten

INGREDIËNTEN

  • 100 gr paneermeel of panko
  • 2 eieren
  • 2 gram gedroogde oregano
  • 175 gram Arina belegen
  • 45 gram bosvruchtenjam
  • 1 eetlepel aceto balsamico
  • dikke houten prikkers

BEREIDINGSWIJZE

- Snij de geitenkaas in rechthoeken van ongeveer 3 cm lang en 1 cm breed.
- Klop de eieren los zodat het eiwit en de dooier goed vermengd zijn.
- Verwarm ondertussen de frituur met olie op 160 graden Celsius.
- Verdeel het paneermeel op een bord of ondiepe schaal en meng hierdoor de gedroogde oregano.
- Haal met je ene hand de blokjes kaas door het ei en leg het in het paneermeel. Paneer met je andere hand de blokjes kaas.
- Herhaal bovenstaande procedure nog een keer zodat de kaas overal bedekt is met een goede laag paneer.
- Frituur de kaas in porties van 6 à 7 blokjes. Niet meer, want anders koelt je frituurolie te veel af en krijg je geen mooie kroketjes. Frituur de kaasrechthoeken tot ze mooi goudbruin van kleur zijn.
- Laat de gefrituurde kaas even afkoelen en prik daarna er een houten pen in.
- Meng de bosvruchtenjam met de aceto balsamico en roer deze tot een dipsaus voor de kaaskroketjes. Eventueel kun je hem nog wat verdunnen met water.
- Smul van de blokjes als snack of gebruik ze door een salade.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd