img

Geitenkaaskroketjes

Lunch 6 personen 25 minuten

INGREDIËNTEN

  • 100 gr paneermeel of panko
  • 2 eieren
  • 2 gram gedroogde oregano
  • 175 gram Arina belegen
  • 45 gram bosvruchtenjam
  • 1 eetlepel aceto balsamico
  • dikke houten prikkers

BEREIDINGSWIJZE

- Snij de geitenkaas in rechthoeken van ongeveer 3 cm lang en 1 cm breed.
- Klop de eieren los zodat het eiwit en de dooier goed vermengd zijn.
- Verwarm ondertussen de frituur met olie op 160 graden Celsius.
- Verdeel het paneermeel op een bord of ondiepe schaal en meng hierdoor de gedroogde oregano.
- Haal met je ene hand de blokjes kaas door het ei en leg het in het paneermeel. Paneer met je andere hand de blokjes kaas.
- Herhaal bovenstaande procedure nog een keer zodat de kaas overal bedekt is met een goede laag paneer.
- Frituur de kaas in porties van 6 à 7 blokjes. Niet meer, want anders koelt je frituurolie te veel af en krijg je geen mooie kroketjes. Frituur de kaasrechthoeken tot ze mooi goudbruin van kleur zijn.
- Laat de gefrituurde kaas even afkoelen en prik daarna er een houten pen in.
- Meng de bosvruchtenjam met de aceto balsamico en roer deze tot een dipsaus voor de kaaskroketjes. Eventueel kun je hem nog wat verdunnen met water.
- Smul van de blokjes als snack of gebruik ze door een salade.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd