img

Geitenkaas fondue

Diner 4 personen 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 2 tenen knoflook
  • 250 ml droge witte wijn
  • 2 gesnipperde sjalotten
  • 450 gram Arina Berger
  • 150 gram Arina jong belegen
  • 15 gram aardappelzetmeel
  • 60 ml oude jenever (mag ook met jonge jenever, whisky, vieux of gewoon water)
  • verse nootmuskaat
  • gemalen peper

BEREIDINGSWIJZE

- Wrijf de fonduepan in met de gehalveerde knoflook.
- Verwarm op het fornuis de witte wijn tegen de kook aan.
- Snipper de sjalotten en voeg ze aan de wijn toe. Laat ze 2 minuten trekken.
- Rasp de kazen en doe de geraspte kaas in de pan. Roer met een houten lepel totdat alles goed gesmolten is.
- Meng ondertussen in een kopje de aardappelzetmeel met de oude jenever (of met je drank naar keuze) en laat dit al roerend binden.
- Giet de inhoud van het kopje bij de rest in de pan, roer goed door en breng het geheel op smaak met vers gemalen peper en nootmuskaat.
- Je fonduepan is nu klaar om op de brander op tafel te zetten. Om de fondue te gebruiken kun je stukken brood maar ook kwartjes van vijgen en eventueel dadels gebruiken. Liever iets gezonders? Een stuk bleekselderij smaakt prima bij deze fondue. Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd