Diner
4 personen
35 minuten

Gegrilde steak, met blauwe kaas- en knoflookboter

Ingredienten

  • 150g Castello Danablu (meer over deze kaas)

    Castello Danablu

    Castello Danablu
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Ja
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 4 rundersteaks
  • 4 grote aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 witlofstronken
  • 125g roomboter
  • 75g rucola
  • verse tijm
  • verse rozemarijn
  • handvol gedroogde dadels
  • olijfolie
Drankadvies:

Bereidingswijze

Geef je barbecue een verrassende twist met Castello Danablu!


Stap 1
Meng de boter met de blauwe kaas, de fijngesnipperde tijm, rozemarijn, knoflook, peper en zout. Plaats het mengsel in het midden van een stuk aluminiumfolie of bakpapier en rol op tot een worst. Plaats in de koelkast.


Stap 2
Kook de aardappelen in de schil gedurende 10 minuten. Wikkel deze in aluminiumfolie en plaats ze op de barbecue tot deze gaar zijn. 


Stap 3
Gril de steaks op de barbecue.

Serveer de steak en de gepofte aardappel met de blauwe kaas- en knoflookboter, enkele dadels en een slaatje van rucola en witlof.