img

Gegratineerde mosselen

Borrel 6 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 100 g boerenboter
  • 1 citroen
  • 1 klein bosje platte peterselie
  • Zout en peper
  • 75 g broodkruim (van bijv. een voorgebakken pistoletje)
  • 75 g oude Boerenkaas
  • 1 kg mosselen
  • 1 dunne prei
  • 1 kleine ui
  • paar takjes bladselderij
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 glas droge witte wijn

BEREIDINGSWIJZE

extra nodig: lage ovenvaste schaaltjes of bordjes

Laat de boter op kamertemperatuur komen
Rasp de citroenschil zo fijn mogelijk en hak de peterselie fijn.
Roer de citroenrasp en de peterselie door de boter en breng op smaak met zout en peper.
Vouw de boter in een stuk plasticfolie, maak er een rolletje van en leg in de koelkast.
Spoel de mosselen af, verwijder mosselen die stuk zijn en zet ze onder koud water.
Snijd de prei en ui in dunne ringen.
Snijd de bladselderij grof.
Was de groenten.
Laat de mosselen uitlekken en meng ze in een ruime kookpan met de gesneden groenten.
Voeg de wijn toe, sluit de pan en breng aan de kook.
Kook de mosselen in 5 tot 8 min. gaar en open, en schud ze af en toe om.
Verwarm de oven voor op 200 ºC met grill.
Verkruimel het broodje tot broodkruim en rasp de kaas. Meng ze door elkaar.
Verdeel de halve mosselen (ca. 8 p.p.) in de schelp in kleine lage schaaltjes.
Verdeel op elke mossel een stukje citroen-peterselieboter en verdeel er wat kaaspaneer over.
Laat ze in de oven in enkele minuten gratineren en serveer ze direct.

Eet smakelijk!
Dit recept is afkomstig van Boerenkaas.nl

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd