img

Gegratineerde Kalbsgeschnetzeltes

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 200 gr. Sbrinz geraspt
  • 400 gr. Kalfsfricandeau
  • 1 dl. bouillon (kant en klaar)
  • 1 ui
  • 200 gr. champignons
  • 4 eetl. gehakte peterselie
  • citroensap naar smaak
  • 1 dl. slagroom
  • 1 dl. witte wijn
  • 1 eetl. bloem
  • 30 gr. boter
  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Snij de fricandeau in lange dunne reepjes
Snipper de ui en snij de schoongemaakte champignons in
plakjes
Roerbak de kalfsvleesreepjes in de helft van de boter goudbruin,
voeg de champignons en de gesnipperde ui toe en bak nog even
door.
Haal het champignon-vlees-uimengsel uit de pan en voeg de rest van
de boter toe aan de jus.
Roer de bloem erdoor en voeg witte wijn, slagroom en bouillon
toe.
Kook al roerende even door tot een gebonden saus ontstaat en breng
op smaak met peper, zout en citroensap.
Roer dan het champignon-vlees-uimengsel en de peterselie
erdoor.
Doe over in 4 ovenschaaltjes.
Bedek met de geraspte Sbrinz en gratineer in een voorverwarmde
oven van 200 gr. of onder de grill (10 minuten) tot de kaas
goudbruin is.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd