img

Gebakken Ricotta, met Peer en Salie

Dessert 4 personen 15 minuten

INGREDI√čNTEN

  • 2 bakjes Castelli Ricotta (a 250 gr)
  • 2 rijpe peren
  • 4 takjes salie
  • olijfolie
  • 2 el roomboter

BEREIDINGSWIJZE

Gebakken ricotta met peer en salie? Een super combinatie.

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de ovenplaat met bakpapier. Haal de ricotta uit de verpakking door ze om te keren op een bord. Dep het droog. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij de peren in parten. Pluk de salieblaadjes.

Stap 2
Schep de ricotta met een breed mes of een kaasschaaf op het bakpapier. Besprenkel met wat olie en leg de salieblaadjes erop. Bestrooi het met peper en zout. Schuif de kaas vervolgens boven het midden van de oven de oven in en bak dit circa 5 minuten.

Stap 3
Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de peer-parten in de boter tot de randen licht bruin kleuren. Schud dit af en toe.

Stap 4
Haal de kaas uit de oven en schep dit voorzichtig op een schaal. Leg vervolgens de gebakken peer en krokante salie erbij. 

Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd