Dessert
4 personen
15 minuten

Gebakken Ricotta, met Peer en Salie

Ingredienten

  • 2 bakjes Castelli Ricotta (a 250 gr) (meer over deze kaas)

    Ricotta Castelli

    Ricotta Castelli
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Ja
    Eetbare korst: Geen
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 2 rijpe peren
  • 4 takjes salie
  • olijfolie
  • 2 el roomboter
Drankadvies:

Bereidingswijze

Gebakken ricotta met peer en salie? Een super combinatie.


Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de ovenplaat met bakpapier. Haal de ricotta uit de verpakking door ze om te keren op een bord. Dep het droog. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij de peren in parten. Pluk de salieblaadjes.


Stap 2

Schep de ricotta met een breed mes of een kaasschaaf op het bakpapier. Besprenkel met wat olie en leg de salieblaadjes erop. Bestrooi het met peper en zout. Schuif de kaas vervolgens boven het midden van de oven de oven in en bak dit circa 5 minuten.


Stap 3

Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de peer-parten in de boter tot de randen licht bruin kleuren. Schud dit af en toe.


Stap 4

Haal de kaas uit de oven en schep dit voorzichtig op een schaal. Leg vervolgens de gebakken peer en krokante salie erbij. 

Eet smakelijk!