img

Gebakken Ricotta, met Peer en Salie

Dessert 4 personen 15 minuten

INGREDIËNTEN

  • 2 bakjes Castelli Ricotta (a 250 gr)
  • 2 rijpe peren
  • 4 takjes salie
  • olijfolie
  • 2 eetlepels roomboter

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 220˚C. bekleed een ovenplateau met
bakpapier. Haal de Ricotta uit de verpakking door ze om te keren op
een bord. Dep droog. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij
in parten. Pluk de salieblaadjes.

Schep de Ricotta met een breed mes of een kaasschaaf op het
bakpapier. Besprenkel met wat olie en leg de salie blaadjes erop en
bij. Bestrooi met zout en peper. Schuif de kaas boven het midden
van de oven in de hete oven en bak ca. 5.

Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de parten peer in de
boter tot de randen licht bruin kleuren. Schud af en toe.

Haal de kaas uit de oven schep ze voorzichtig op een schaal en
leg de gebakken peer en krokante salie er bij.

Tags: Herfstachtig koken, Kaas recepten, Castelli Ricotta, Anoek Lorjé

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd