Diner
4 personen
40 minuten

Gebakken mosseltjes, met Le Gruyère AOP, verse amandel en kruidensalade

Ingredienten

  • 200 gr mengeling van kruiden
  • 3 fijn gesnipperde sjalotjes
  • 1 dl bierazijn
  • 4 dl mosselkookvocht
  • 1 dl Steenbrugge tripel
  • 100 gr Le Gruyère AOP
  • 5 dl geroosterde amandelolie
  • 2 kg mosselen
  • 2 el fijngesneden bieslook

Bereidingswijze

Deze gebakken mossels zijn heerlijk als voorgerecht!


Stap 1

Kook de mossels op de klassieke manier kort. Bewaar het kookvocht voor de vinaigrette. Haal de mossels dan uit de schelp, zorg dat ze goed droog zijn en bak ze heel kort in een hete pan en werk af met bieslook.


Stap 2

Maak de vinaigrette: Fruit de sjalotjes en voeg er de bierazijn aan toe en laat volledig inkoken. Voeg daarna het mosselvocht toe en laat inkoken tot er een heel sterke jus overblijft. Voeg een scheutje van de Tripel toe en laat eventjes opkoken (niet te lang anders wordt het geheel bitter). Werk af met wat geroosterde amandelolie.


Stap 3

Maak een mooie mengeling van postelein, erwtenscheuten, bieslookbloemen, waterkers en bieslook.


Stap 4

Haal de verse amandelen uit hun bolster. Buiten het seizoen van de verse mandelen kun je deze eventueel vervangen door gepelde amandelen die kort geroosterd worden in de pan met een beetje olie.


Stap 5

Snijd dunne plakjes van de Gruyère AOP en steek uit met een ronde vorm.


Stap 6

Verdeel de met de vinaigrette afgemaakte salade en leg in het midden van het bord. Leg rondom de mosseltjes, amandelen en de kaas. Garneer met extra vinaigrette.


Eet smakelijk!

Dit recept is afkomstig van Emmi