Diner
4 personen
20 minuten

Frittata (omelet) multo bene

Ingredienten

  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gr Mozzarella (meer over deze kaas)

    Mozzarella Galbani

    Mozzarella Galbani
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Ja
    Eetbare korst: Geen
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 110 gr (Parma) ham
  • 4 el pesto
  • 6 eieren
  • 6 vleestomaten
  • 1 ui
  • 2 el verse basilicum
  • 2 eetlepels boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

Eens wat anders dan een standaard omelet? Probeer dit recept!


Stap 1

Ontvel de tomaten, verwijderen de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de mozzarella in blokjes en de ham in reepjes. Snipper de ui, klop de eieren los, meng alle ingredienten (behalve de boter en de basilicum) door elkaar en breng op smaak met zout en peper.


Stap 2

Smelt de boter in een vuurvaste schaal die in een grill en op het gas kan. Giet het Ei-kaasmengsel erin, laat het op een laag vuur garen, totdat alleen de bovenkant nog vloeibaar is. 


Stap 3

Bak het gerecht dan af in de grill (niet laten kleuren). Serveer de omelet in punten gesneden, bestrooid met gehakte basilicum, met stokbrood en zoute boter. 

Eet smakelijk!