img

Frisse salade, met oude Noord Hollandse kaas

Lunch 4 personen 10 minuten

INGREDIËNTEN

  • Ingrediënten roomkaas stengels
  • 2 sneetjes maisbrood, elke boterham in 4 repen gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram roomkaas
  • 1 eetlepel fijn gehakte groene kruiden
  • peper en zout uit de molen
  • ingrediënten voor de salade:
  • 150 gram oude Noord Hollandse kaas, grof geraspt
  • ¼ watermeloen (ca. 700 gram met schil) in kleine stukjes
  • gesneden
  • 2 handen vol groene kruiden, bv basilicum, bieslook, platte
  • peterselie, gewassen en grof gehakt
  • 50 gram pijnboompitten

BEREIDINGSWIJZE

Verhit de olie in een koekenpan en bak de broodreepjes
goudbruin. Laat ze afkoelen. Besmeer met de roomkaas en bestrooi
met de kruiden en wat peper en zout. Leg apart.

Leg de watermeloen op een grote platte schaal. Strooi de
kaas en kruiden erover. Lepel de dressing erover en bestrooi
als laatst met de pijnboompitten. Serveer met de roomkaas
stengels.

Voor de dressing: 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel crème
fraiche, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel witte wijn azijn, 1
eetlepel koud water,1 eetlepel fijn gewassen en fijn gehakte
peterselie, peper en zout uit de molen

Tags: Zomerse kaas recepten, Kaas recepten, Oude Noord Hollandse kaas, Anoek Lorjé

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd