Diner
4 personen
15 minuten

Franse Kaasfondue

Ingredienten

  • 200 gr Camembert (meer over deze kaas)

    Président Camembert

    Président Camembert
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 650 gr Comté (meer over deze kaas)

    Comté

    Comté
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 350 ml witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • handvol kerstomaatjes
  • 1 stokbrood (met noten)
Drankadvies:

Bereidingswijze

Lekkere Franse kaasfondue met Camembert en Comté.


Stap 1
Laat de kaas op kamertemperatuur komen en rasp de kazen wanneer dit nog niet gedaan is.


Stap 2
Doe de witte wijn in de pan en breng deze op matig vuur aan de kook. Laat de wijn niet koken. 
Voeg het sap van de citroen toe.


Stap 3

Voeg nu in kleine delen de geraspte kaas toe. Blijf roeren en zorg dat het niet gaat koken. Los de maïzena op in een beetje water en voeg dit toe. Hak de rozemarijn en voeg deze toe.


Stap 4

Was de kerstomaatjes en snij het stokbrood. 


Stap 5
Eet deze fondue met kerstomaatjes, Stukjes notenstokbrood of een ciabatta.
Stukjes groenten zoals bloemkool en/of broccoli.
Gesneden paprika of bleekselderij.
Gaar vlees zoals, kipfilet, salami of ham.