img

Franse Kaasfondue

Diner 4 personen 15 minuten

INGREDIËNTEN

  • 200 gr Camembert
  • 650 gr Comté
  • 350 ml witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • handvol kerstomaatjes
  • 1 stokbrood (met noten)

BEREIDINGSWIJZE

Lekkere Franse kaasfondue met Camembert en Comté.

Stap 1
Laat de kaas op kamertemperatuur komen en rasp de kazen wanneer dit nog niet gedaan is.

Stap 2
Doe de witte wijn in de pan en breng deze op matig vuur aan de kook. Laat de wijn niet koken. 
Voeg het sap van de citroen toe.

Stap 3
Voeg nu in kleine delen de geraspte kaas toe. Blijf roeren en zorg dat het niet gaat koken. Los de maïzena op in een beetje water en voeg dit toe. Hak de rozemarijn en voeg deze toe.

Stap 4
Was de kerstomaatjes en snij het stokbrood. 

Stap 5
Eet deze fondue met kerstomaatjes, Stukjes notenstokbrood of een ciabatta.
Stukjes groenten zoals bloemkool en/of broccoli.
Gesneden paprika of bleekselderij.
Gaar vlees zoals, kipfilet, salami of ham.

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd