Diner
2 personen
30 minuten

Lekkere Fondue dips

Ingredienten

  • Appenzeller®
  • Le Gruyere
  • Emmentaler
  • 500 gr krieltjes met schil
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • nachochips naturel 125 gr chorizo 1 venkel 20 gr geklaarde roomboter 12 sjalotjes 4 takjes tijm 2 el balsamicoazijn

Bereidingswijze

Wil je wel eens iets anders proberen bij de kaasfondue? Probeer dan deze lekkere dips.

Serveer met traditionele kaasfondue

Krieltjes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen indien nodig de krieltjes schoon en halveer ze. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Plaats de krieltjes op een bakplaat met bakpapier en meng met de knoflook en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 1 uur in de oven en schep regelmatig om. Serveer warm of koud bij de kaasfondue.

Nachochips
De nachochips kunnen direct worden geserveerd bij de kaasfondue.

Chorizo
Verwijder het velletje van de chorizo en snijd plakjes van ongeveer 1 cm dik. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de chorizo ongeveer 2 minuten per kant.

Venkel in boter gegaard
Verwijder de groene stelen en een klein plakje van de onderkant. Was de venkel en snijd deze in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd iedere helft in 4 of 6 parten afhankelijk van de grootte van de venkel. Verhit de geklaarde boter in een koekenpan en bak de venkel ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Sjalotten uit de oven
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de sjalotten schoon en snijd in de lengte doormidden. Meng de sjalotten met de olijfolie en de balsamicoazijn. Voeg peper en zout toe naar smaak. Leg de sjalotten op een bakplaat met bakpapier en verdeel de tijm er over. Bak 20 minuten in de oven en schep regelmatig om.


Eet smakelijk!