img

Flensjesparty, met Gruyère AOP Switzerland, Vacherin Fribourgeois AOP en Raclette Switzerland

Diner 6 personen 60 minuten

INGREDIËNTEN

  • Beslag voor boekweitflensjes:
  • Uien, in ringen, gebakken
  • Vacherin Fribourgeois AOP, in staafjes, in reepjes
  • Gruyère AOP Switzerland, geraspt en in staafjes
  • Kaassoorten:
  • kruidenboter, in plakjes
  • zongedroogde tomaten
  • jonge spinazieblaadjes
  • rode witlof
  • waterkers
  • witte champignons, gesauteerd
  • Bijgerechten:
  • 125 g bloem
  • 3 EL boter
  • 2 dl prikwater
  • 2 dl melk
  • 1 snufje zout
  • 250 g bloem
  • Beslag voor flensjes natuur:
  • 3,5 dl water
  • 2,5 dl melk
  • 1 tl zout
  • 125 g boekweitmeel
  • Raclette Switzerland, in staafjes, in reepjes

BEREIDINGSWIJZE

1. Beslag voor boekweitflensjes: roer in een kom de 2 bloemsoorten, het zout, de melk, het water en de eieren tot een glad beslag. Beslag voor flensjes natuur: roer in een kom de bloem, het zout, de melk, het prikwater en de eieren tot een glad beslag.

2. Bak de flensjes 1 minuut aan elke kant in een met boter ingevette bakpan met antiaanbaklaag. Houd de flensjes warm.

3. Serveer ze op dienschalen. Iedereen bepaalt zelf het garnituur voor de flensjes.

Heerlijk met een veldsla met mosterdvinaigrette.

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd