img

Flensjesparty, met Gruyère AOP Switzerland, Vacherin Fribourgeois AOP en Raclette Switzerland

Diner 6 personen 60 minuten

INGREDIËNTEN

  • Beslag voor boekweitflensjes:
  • 125 g bloem
  • 125 g boekweitmeel
  • 1 tl zout
  • 2,5 dl melk
  • 3,5 dl water
  • 3 eieren
  • Beslag voor flensjes natuur:
  • 250 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 2 dl melk
  • 2 dl prikwater
  • 3 EL boter
  • Bijgerechten:
  • Uien, in ringen, gebakken
  • witte champignons, gesauteerd
  • waterkers
  • rode witlof
  • jonge spinazieblaadjes
  • zongedroogde tomaten
  • kruidenboter, in plakjes
  • Kaassoorten:
  • Gruyère AOP Switzerland, geraspt en in staafjes
  • Vacherin Fribourgeois AOP, in staafjes, in reepjes
  • Raclette Switzerland, in staafjes, in reepjes

BEREIDINGSWIJZE

1. Beslag voor boekweitflensjes: roer in een kom de 2 bloemsoorten, het zout, de melk, het water en de eieren tot een glad beslag. Beslag voor flensjes natuur: roer in een kom de bloem, het zout, de melk, het prikwater en de eieren tot een glad beslag.

2. Bak de flensjes 1 minuut aan elke kant in een met boter ingevette bakpan met antiaanbaklaag. Houd de flensjes warm.

3. Serveer ze op dienschalen. Iedereen bepaalt zelf het garnituur voor de flensjes.

Heerlijk met een veldsla met mosterdvinaigrette.

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd