Diner
4 personen
35 minuten

Feuilletés van Etivaz AOP, port en rode bessensaus

Ingredienten

  • 1 dl kalfsfond
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 dl rode port
  • 4 el rodebessengelei
  • 2 el suiker
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 1 pijpje kaneel
  • 2 el gedroogde veenbessen
  • 1 rol bladerdeeg, kant-en-klaar
  • 150 gr Etivaz AOP, in staafjes van 6 x 3 cm

Bereidingswijze

Smakelijke Feuilletes van Etivaz AOP


Stap 1

Port en rode bessensaus: kook in een stoofpan met dikke bodem de kalfsfond, de bouillon, de port, de suiker, de sinaasappelrasp, de kaneel en de veenbessen tot ongeveer 2/3 in, tot een stroperige saus. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Zet apart.


Stap 2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit op het aanrecht. Snijd rechthoeken van 8 x 4 cm. Plaats midden op elke rechthoek een staafje Etivaz AOP. Vouw de randen naar binnen. Bak gedurende ongeveer 12 minuten in de oven.



Stap 3

Verdeel de feuilletés over de borden. Lepel er wat port en rode bessensaus over. 
Serveer met een salade van jonge sla en bieten.