img

Feuilletés van Etivaz AOP, port en rode bessensaus

Diner 4 personen 35 minuten

INGREDIËNTEN

  • Port en rode bessensaus:
  • 1 dl kalfsfond
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 dl rode port
  • 4 el rodebessengelei
  • 2 el suiker
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 1 pijpje kaneel
  • 2 el gedroogde veenbessen
  • 1 rol bladerdeeg, kant-en-klaar
  • 150 g Etivaz AOP, in staafjes van 6 x 3 cm

BEREIDINGSWIJZE

1. Port en rode bessensaus: kook in een stoofpan met dikke bodem de kalfsfond, de bouillon, de port, de suiker, de sinaasappelrasp, de kaneel en de veenbessen tot ongeveer 2/3 in, tot een stroperige saus. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Zet apart.

2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit op het aanrecht. Snijd rechthoeken van 8 x 4 cm. Plaats midden op elke rechthoek een staafje Etivaz AOP. Vouw de randen naar binnen. Bak gedurende ongeveer 12 minuten in de oven.

3. Verdeel de feuilletés over de borden. Lepel er wat port en rode bessensaus over.

Serveer met een salade van jonge sla en bieten.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd