img

Garnalen-zalmpotje, met White Wensleydale kaas

Borrel 4 personen 60 minuten

INGREDI√čNTEN

  • 100 gr White Wensleydale kaas in hele kleine blokjes
  • 100 gr zalmfilet
  • 100 gr hollandse garnalen
  • 1 dl visbouillon
  • 4 el bieslook, gehakt
  • 1 blaadje laurier
  • 1 uitje gesnipperd citroensap
  • 1 dl sherry
  • cayennepeper en zout
  • 100 gr koude boter
  • 50 gr geklaarde boter (= boter smelten, schuim eraf scheppen, het
  • heldere gedeelte gebruiken en onderste onheldere deel
  • weggooien)

BEREIDINGSWIJZE

De White Wensleydale kaas heeft een friszoete, honingachtige smaak die de overheerlijke eigenschappen van de zalm en garnalen extra goed tot hun recht laat komen!

Stap 1
Zet de visbouillon op het vuur en voeg sherry, laurier en een gesnipperd uitje toe. Laat dit 10 minuten doorkoken en zet dan het vuur laag, zodat de soep niet meer kookt.

Stap 2
Pocheer/stoof nu de zalmfilet in het vocht in 10 minuten gaar. Denk eraan dat je de zalm onder het kookpunt laat garen in de bouillon (circa 80 graden).

Stap 3
Schep de zalm eruit, zet het vuur hoger en laat het vocht tot de helft inkoken (circa 15 minuten)

Stap 4
Verwijder nu de laurier en pureer de zalm, met de koude boter en het pocheervocht. Gebruik hiervoor een keukenmachine of gebruik de bolle kant van een lepel en een grove zeef. 

Stap 5
Breng het geheel op smaak met cayennepeper, zout en citroensap.

Stap 6
Meng vervolgens de blokjes White Wensleydale kaas er doorheen, samen met de bieslook en de garnalen.

Stap 7
Pers deze massa in een pot van aardewerk of een schaal. Giet er een laagje geklaarde boter over en laat het gerecht tenminste 2 uur doorkoelen in de koelkast.

Stap 8
Serveer als voorgerecht op een toast of cracker

Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd