img

Garnalen-zalmpotje, met White Wensleydale kaas

Borrel 4 personen 60 minuten

INGREDIËNTEN

  • 100 gr. White Wensleydale kaas in hele kleine blokjes
  • 100 gr. zalmfilet
  • 100 gr. hollandse garnalen
  • 1 del. visbouillon
  • 4 eetl. bieslook, gehakt
  • 1 blaadje laurier
  • 1 uitje gesnipperd citroensap
  • 1 dl. sherry
  • cayennepeper en zout
  • 100gr. koude boter
  • 50 gr. geklaarde boter (= boter smelten, schuim eraf scheppen, het
  • heldere gedeelte gebruiken en onderste onheldere deel
  • weggooien)

BEREIDINGSWIJZE

Let op: gerecht moet minstens 2 uur extra koelen in de
koelkast.
Dat kaas echt op tal van manieren gegeten kan worden bewijst dit
gerecht. De White Wensleydale kaas heeft een friszoete,
honingachtige smaak die de overheerlijke eigenschappen van de zalm
en garnalen extra goed tot hun recht laat komen.

Aan de slag:
Zet visbouillon op het vuur en voeg sherry, laurier en een
gesnipperd uitje toe.

Laat dit samen 10 minuten doorkoken en zet dan het vuur laag,
zodat de soep niet meer kookt.

Pocheer/stoof nu de zalmfilet in het vocht in 10 minuten gaar.
Denk eraan dat je de zalm onder het kookpunt laat
garen in de bouillon (+/- 80°C).

Schep de zalm eruit, zet het vuur hoger en laat het vocht tot
de helft inkoken (+/- 15 min).

Verwijder nu de laurier en pureer de zalm, met de koude boter
en het pocheervocht. Gebruik hiervoor een keukenmachine of gebruik
hiervoor de bolle kant van een lepel en een grove zeef.

Breng het geheel op smaak met cayennepeper, zout en
citroensap.

Meng vervolgens de blokjes White Wensleydale kaas er doorheen,
samen met de bieslook en garnalen.

Pers deze massa in een pot van aardewerk of mooie schaal. Giet
er een laagje geklaarde boter over en laat het gerecht tenminste 2
uur doorkoelen in de koelkast.

Serveer als voorgerecht op een toast of cracker.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd