img

Empanada's, met tomatensalsa

Borrel 4 personen 40 minuten

INGREDIËNTEN

  • 2 rode uien
  • 2 el arachideolie
  • 2 el milde paprikapoeder
  • 0,5 el komijnpoeder
  • 320 gr Port salut le Petit ronde kaas
  • 1 klein blikje maïskorrels
  • 1 el sambal oelek
  • 1 pakje diepvriesdeeg voor hartige taart
  • 1 ei
  • 3 tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • Verse koriander

BEREIDINGSWIJZE

Lekkere empanada's met Port salut!

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de uien fijn. Verwarm de olie in een diepe koekenpan en fruit hierin de ui samen met de paprika en het komijnpoeder op laag vuur

Stap 2
Snij de Port salut kaas in kleine blokjes en meng deze samen met de goed uitgelekte mais. Schep hier de iets afgekoelde gefruite ui en sambal door. Leg vervolgens de ontdooide deegplakjes op een glad werkvlak. Leg er een schotel zo groot als een deegplakje op en snijd dit rondom uit. Herhaal dit met alle plakjes. Leg daarna op ieder deegplakje een volle lepel van het kaas/ui mengsel, vouw de deegplakjes dicht en druk met een vork de randjes aan. 

Stap 3
Leg de empanada's op de bakplaat en klop het overgebleven ei los met een eetlepel water. Besmeer de empanada's ermee en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in circa 15 minuten goudbruin.

Stap 4
Maak ondertussen de tomatensalsa. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en rasp de schil van de citroen. Hak de koriander fijn, doe 3 eetlepels in een kom samen met 3 eetlepels citroensap, 3 eetlepels olijfolie, de tomaatblokjes en de bosuitjes. Roer alles door elkaar en breng de salsa verder op smaak met zout en versgemalen peper. 

Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd