img

Empanada's, met tomatensalsa

Borrel 4 personen 40 minuten

INGREDIËNTEN

  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 theelepels milde paprikapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 320 gr Port salut le Petit ronde kaas
  • 1 klein blikje maïskorrels
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 pakje diepvriesdeeg voor hartige taart
  • 1 ei
  • 3 tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • Verse koriander

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met
bakpapier.
Snijd de uien heel fijn.
Verwarm de olie in een diepe koekenpan en fruit hierin de ui samen
met de paprika en de komijnpoeder op een laag vuur.
Snijd de Port salut kaas in kleine blokjes en meng deze samen met
de goed uitgelekte maïs. Schep hier de iets afgekoelde gefruite ui
en sambal door.
Leg de ontdooide deegplakjes op een glad werkvlak.
Leg er een schotel zo groot als een deegplakje op en snijd dit
rondom uit.
Herhaal dit met alle plakjes. Leg op ieder deegplakje een volle
lepel van het kaas/uimengsel, vouw de deegplakjes dicht en druk met
een vork de randjes aan.
Leg de empanada's op de bakplaat en klop het overgebleven ei los
met een eetlepel water. Besmeer de empanada's ermee en bak ze in
het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten
goudbruin.
Maak intussen de tomatensalsa, snijd de tomaten in vieren,
verwijder de zaadlijsten en snijd ze vervolgens in kleine
blokjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes en rasp de schil van de
citroen.
Hak de koriander fijn, doe 3 eetlepels in een kom samen met 3
eetlepels citroensap, 3 eetlepels olijfolie, de tomaatblokjes en de
bosuitjes.
Roer alles door elkaar en breng de salsa verder op smaak met zout
en versgemalen peper.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd