img

Lams carré gevuld, met Appenzeller onder een kruidenkorst

Diner 4 personen 50 minuten

INGREDIËNTEN

  • 250 g Appenzeller2 st. à 400 g Lams carré, schoongemaakt  
  • 3 sneetjes brood, geroosterd met korst  
  • 1 eetl dragon, fijngehakt
  • 1 eetl kervel, fijngehakt
  • 3 eetl pijnboompitten
  • Zout en peper uit de molen
  • olijfolie
  •  
  • Extra nodig: bakpapier, ovenschaal, aluminiumfolie, vleestouw of cocktail prikkers, indien gewenst een vleesthermometer.

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm een hete lucht oven voor op 180˚C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
Snij de Appenzeller in “frites” van 1/2 cm dikte. Dep het vlees droog met keukenpapier. Zet het vlees zo neer dat de botten omhoog steken. Snij het vlees als een enveloppe in. Doe dit aan de kant van het bot. Tot ca. 3 cm. diep. Vul met de kaas, houd wat achter voor in de korst. Bind het vlees op met het touw. Of zet vast met prikkers. Bestrooi het vlees rondom met peper en zout. Leg het vlees met de opengesneden en gevulde kant omhoog in de bekleden ovenschaal.
Hak in de keukenmachine het geroosterde brood, verse kruiden,  pijnboompitten, roomboter en de Appenzeller fijn. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het broodmengsel over de twee carrés. Druk stevig aan.
Schuif het vlees in het midden van de voorverwarmde oven. Bak rosé in ca. 18-20 min. Gebruikt u een kernthermometer? Laat de kern dan garen tot 54˚C. Haal het vlees uit de oven en laat onder aluminiumfolie 10 min. rusten.
Verwijder het touw of de prikkers en snij de koteletten los. Serveer direct.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd