img

Emmentaler-spiesjes, met zwarte olijvensaus

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 24 fijne kalfsschnitzels van het spierstuk à 10-15 g
  • 24 fijne plakken jonge Emmentaler à 5 g
  • 12 kleine uien, gepeld en gekookt
  • 12 courgettestukjes
  • zout, peper
  • braadboter
  • Saus:
  • 2 EL boter
  • 1 kleine ui, gehakt
  • 50 g zwarte olijven, ontpit, in vier gesneden
  • 1 dl rode wijn
  • blaadjes van 1 takje oregano, gehakt
  • 20-30 g boter, koud, in stukjes gesneden

BEREIDINGSWIJZE

1. Schnitzels even kloppen, Emmentalerplakken erop leggen, met peper bestrooien en oprollen. Samen met de uien en de courgette afwisselend op de spiesen steken en koel wegzetten.
2. Voor de saus uien en twee derde van de olijven in de boter fruiten. Met rode wijn blussen, even laten koken en dan fijn mixen. Oregano en resterende olijven toevoegen, boterstukjes een voor een erdoor zwenken, op smaak brengen.
3. Het geheel met zout en peper op smaak brengen. Rondom in de braadboter braden.
4. De spiesjes op voorverwarmde borden schikken en met de saus serveren

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd