Diner
4 personen
30 minuten

Emmentaler-spiesjes, met zwarte olijvensaus

Ingredienten

  • 24 fijne kalfsschnitzels van het spierstuk à 10-15 g
  • 24 fijne plakken jonge Emmentaler à 5 g (meer over deze kaas)

    Zwitserse Emmentaler

    Zwitserse Emmentaler
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 12 kleine uien, gepeld en gekookt
  • 12 courgettestukjes
  • braadboter
  • 2 el boter
  • 1 kleine ui, gehakt
  • 50 g zwarte olijven, ontpit, in vier gesneden
  • 1 dl rode wijn
  • blaadjes van 1 takje oregano, gehakt
  • 20-30 g boter, koud, in stukjes gesneden
Drankadvies:

Bereidingswijze

Geniet van het malse van vlees met een romige kaasvulling.


Stap 1
Klop de Schnitzels kort. Leg de plakken Emmentaler erop, bestrooi met peper en rol op.


Stap 2

Steek de Schnitzels afwisselend met de uien en de courgette op de spiesen en zet koel weg.


Stap 3
Maak vervolgens de saus:
fruit de uien en twee derde van de olijven in de boter. Blus af met de rode wijn en laat kort koken.


Stap 4
Mix het geheel fijn.


Stap 5
Voeg de oregano en resterende olijven toe en zwenk de boterstukjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper.


Stap 6
Haal de spiesjes uit de koeling en braad rondom in de braadboter.


Stap 7
Leg de spiesjes op voorverwarmde borden en serveer met de saus.