img

Emmentaler-spiesjes, met zwarte olijvensaus

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 24 fijne kalfsschnitzels van het spierstuk à 10-15 g
  • 24 fijne plakken jonge Emmentaler à 5 g
  • 12 kleine uien, gepeld en gekookt
  • 12 courgettestukjes
  • braadboter
  • 2 el boter
  • 1 kleine ui, gehakt
  • 50 g zwarte olijven, ontpit, in vier gesneden
  • 1 dl rode wijn
  • blaadjes van 1 takje oregano, gehakt
  • 20-30 g boter, koud, in stukjes gesneden

BEREIDINGSWIJZE

Geniet van het malse van vlees met een romige kaasvulling.

Stap 1
Klop de Schnitzels kort. Leg de plakken Emmentaler erop, bestrooi met peper en rol op.

Stap 2
Steek de Schnitzels afwisselend met de uien en de courgette op de spiesen en zet koel weg.

Stap 3
Maak vervolgens de saus:
fruit de uien en twee derde van de olijven in de boter. Blus af met de rode wijn en laat kort koken.

Stap 4
Mix het geheel fijn.

Stap 5
Voeg de oregano en resterende olijven toe en zwenk de boterstukjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 6
Haal de spiesjes uit de koeling en braad rondom in de braadboter.

Stap 7
Leg de spiesjes op voorverwarmde borden en serveer met de saus.


Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd