img

Emmentaler Kugeln

Lunch 4 personen 15 minuten

INGREDIËNTEN

  • 250 gr. Emmentaler
  • 50 gr. Gruyere, geraspt
  • 2 eieren en 1 eidooier, los geklopt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetl. gehakte bieslook
  • 200 gr. wit brood, zonder korst
  • 2 dl. melk
  • 15 gr. bloem
  • 10 gr. boter en 80 gr. boter
  • snufje nootmuskaat
  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Snij het brood in blokjes en week in de melk
Fruit de ui in de 10 gr. boter goudbruin, snij de Emmentaler in
blokjes en meng de ui, Emmentaler, bloem, eieren en dooier door
elkaar met het geweekte brood.
Meng zout, peper, nootmuskaat en bieslook erdoor en maak met
behulp van twee lepels (of natte handen) balletjes van dit
"deegje".
Kook de balletjes in ruim kokend water 10 minuten
Schep ze eruit en laat ze uitlekken
Smelt de 80 gr. boter (niet bruin laten worden), schik de Kugeln
op 4 bordjes en serveer met geraspte Gruyere en de gesmolten
boter.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd