img

Emmentaler-Bundnerfleisch schotel

Diner 4 personen 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 200 gr. Emmentaler, in dunne plakjes 200 gr.
  • Bundnerfleisch (of runderrookvlees), in dunne plakjes
  • 2 hard gekookte eieren, in partjes
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 100 gr. champignons
  • 100 gr. lente-uitjes
  • 1 rode paprika
  • 8 blaadjes salie (of 1 theel. gedroogd)
  • 1 theel. mosterd
  • 8 eetl. notenolie
  • 3 eetl. wijnazijn
  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Maak de champignons schoon (met doekje of borstel en dan een
stukje van het steeltje afsnijden)
Snij ze in plakjes, snipper de lente-uitjes en snij de paprika in
reepjes (zaadlijsten verwijderen)
Verhit de helft van de notenolie, bak hierin de lente-uitjes,
champignons, pijnboompitten (indien nodig), salie en paprika en
laat dan afkoelen
Schik op 4 bordjes de plakjes Bundnerfleisch en de Emmentaler
dakpansgewijs om en om, maar laat het midden van de bordjes
vrij
Meng de rest van de notenolie met de azijn en mosterd, giet bij
het afgekoelde champignonmengsel, breng op smaak met peper en zout
en verdeel over de 4 bordjes (in het midden)
Sprenkel ook het vocht op de bordjes en garneer met de partjes
ei
Serveer met stokbrood of Ciabatta en roomboter

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd