img

Eigentijdse huzarensalade, met Boerenkaas

Diner 6 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 2 lange aardappelen
  • zout, peper
  • 1 winterwortel
  • 1/2 dunne komkommer, ongeschild
  • 1 rode paprika
  • 2 zure augurken
  • 2 groene appels
  • 150-200 g mooie beenham, in lange dunne repen
  • 150-200 g jonge Boerengraskaas, in lange dunne repen
  • 4-5 el olijfolie
  • 1-2 el citroensap
  • 1-2 tl kappertjes, uitgelekt
  • (2 gedroogde tomaten, in reepjes)
  • takjes verse koriander
  • 1-2 lente-uitjes, in ringen

BEREIDINGSWIJZE

Kook de aardappelen met zout in ± 20 min. gaar en laat ze afkoelen.
Snijd de aardappelen, wortel, komkommer, paprika, augurk en appel in zo dun mogelijke lange plakken (met een schaaf of dunschiller).
Snijd brede plakken nogmaals in de lengte door.
Meng de in repen gesneden ingrediënten voorzichtig met de ham en de kaas.
Roer voor de dressing de olie, azijn, zout, peper, kappertjes en eventueel gedroogde tomaten door elkaar.
Schenk de saus over de salade en garneer met koriander en lente-ui.

Eet smakelijk!
Dit recept is afkomstig van boerenkaas.nl

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd