lunch
2 personen
40 minuten

Eier truffelsalade in a bowl

Ingredienten

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel truffelpasta/tapenade
  • 4 grote champignons
  • 1 kleine krop Romeinse sla (little gem)
  • ½ rode ui in dunne ringen
  • 1 plak oud geworden brood in stukjes
  • olie
  • 50 gr extra belegen Noord-Hollandse Gouda kaas (plakken) in dunne reepjes gesneden
  • 6 (halve) walnoten

Bereidingswijze

Een gezonde lunch met de krachtige smaakcombinatie van truffel en kaas.

Stap 1
Snij het brood in blokjes.

Stap 2
Bak op laag vuur in een beetje olie de blokjes brood tot croutons of rooster ze in de oven van 120°C 10 tot 15 min. totdat ze droog zijn.

Stap 3
Kook de eieren 9 min. Laat ze schrikken in koud water en laat ze afkoelen. Pel de eieren en snij ze in grove stukken. 

Stap 4
Meng mayonaise, mosterd en truffelpasta met peper en zout tot een mengsel en voeg hier de gesneden eieren aan toe. Roer dit eenmaal door.

Stap 5
Was de Romeinse sla (little gem) en droog de sla in de slacentrifuge.

Stap 6
Snij de champignons in 4 stukken en bak deze goudbruin.

Stap 7
Snij de plakken Noord-Hollandse Gouda kaas vanuit de koelkast in dunne reepjes.

Stap 8
Plaats nu alles (eiersalade, sla, champignons, kaas, ui, en als laatste de croutons) in een bowl zodat alle componenten herkenbaar zijn. Strooi de gebroken walnoten erover heen.

Je kunt alles afzonderlijk eten maar je kan ook alles bij elkaar doen voor een gemengde salade.