img

Dudley steak, met Shropshire Blue

Diner 4 personen 15 minuten

INGREDI√čNTEN

  • 200 gr Shropshire Blue
  • 2 dl creme fraiche
  • 4 entrecotes a 150 gr.
  • 2 dl vleesbouillon, kant en klaar
  • 1 dl. rode port
  • Bakboter
  • peper en zout
  • Aluminiumfolie

BEREIDINGSWIJZE

Een makkelijk gerecht met pit! De volle smaak van rundvlees wordt verrijkt met de krachtige Shropshire Blue.

Stap 1
Breng de steaks op smaak met peper en zout en bak deze in hete boter in 5 minuten goudbruin. Let op! Bewaar het backvocht in de pan.

Stap 2
Haal de steaks uit de pan, in een schaal afgedekt met aliminiumfolie en doe ze in de oven open 80 graden (om ze warm te houden).

Stap 3
Blus het bakvocht af met de port en voeg de bouillon en creme fraiche toe. Zachtjes doorroeren. Laat dit inkoken tot sausdikte en roer dan voorzichtig de gebrokkelde kaas erdoorheen.

Stap 4
Haal de schaal uit de oven en serveer de saus over de steak. Heerlijk in combinatie met frites en broccoli.

Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd