Diner
4 personen
15 minuten

Dudley steak, met Shropshire Blue

Ingredienten

  • 200 gr Shropshire Blue (meer over deze kaas)

    Shropshire Blue

    Shropshire Blue
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Ja
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 2 dl crème fraîche
  • 4 entrecotes a 150 gr.
  • 2 dl vleesbouillon, kant en klaar
  • 1 dl. rode port
  • bakboter
  • peper en zout
  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

Een makkelijk gerecht met pit! De volle smaak van rundvlees wordt verrijkt met de krachtige Shropshire Blue.


Stap 1

Breng de steaks op smaak met peper en zout en bak deze in hete boter in 5 minuten goudbruin. Let op! Bewaar het backvocht in de pan.


Stap 2

Haal de steaks uit de pan, in een schaal afgedekt met aliminiumfolie en doe ze in de oven open 80 graden (om ze warm te houden).


Stap 3

Blus het bakvocht af met de port en voeg de bouillon en creme fraiche toe. Zachtjes doorroeren. Laat dit inkoken tot sausdikte en roer dan voorzichtig de gebrokkelde kaas erdoorheen.


Stap 4

Haal de schaal uit de oven en serveer de saus over de steak. Heerlijk in combinatie met frites en broccoli.

Eet smakelijk!