img

Dudley steak, met Shropshire Blue

Diner 4 personen 15 minuten

INGREDIËNTEN

  • 200 gr. Shropshire Blue
  • 2 dl. creme fraiche
  • 4 entrecotes a 150 gr.
  • 2 dl. vleesbouillon, kant en klaar
  • 1 dl. rode port
  • Bakboter
  • Peper en zout
  • Aluminiumfolie

BEREIDINGSWIJZE

Als je op zoek bent naar een makkelijk gerecht met pit, is
Dudley steak een uitstekende keuze. De volle smaak van rundvlees
wordt verrijkt met Shropshire Blue, een krachtige blauwe kaas uit
Engeland, die flink gerijpt heeft en verrassend goed bij steak
past! Ook qua kleur en presentatie is het een verademing op uw
bord.

Aan de slag:
Breng de steaks op smaak met peper en zout en bak deze in hete
boter in 5 min goudbruin.

Bewaar het bakvocht in de pan!

Haal de steaks uit de pan, in een schaal afgedekt met
aluminiumfolie en doe ze in een oven van 80°C (om ze warm te
houden).

Blus het bakvocht af met de port en voeg de bouillon en crème
fraîche toe. Zachtjes doorroeren.

Laat dit inkoken tot sausdikte en roer dan voorzichtig de
gebrokkelde kaas erdoor.

Haal de schaal uit de oven en serveer de saus over de
steak.

Heerlijk in combinatie met frites en broccoli.


Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd