img

Dubbele knoflook kip, met Bressot uit de oven

Diner 4 personen 120 minuten

INGREDIËNTEN

  • 150 gram Bressot (kruidenkaas)
  • 20 tenen knoflook
  • 1 scharrelkip van ongeveer
  • 1 kilo Verse rozemarijn
  • Een handje vol pitloze druiven

BEREIDINGSWIJZE

In de stemming voor een lekker Frans ovengerecht? Kip is
bijzonder geschikt om met kaas te combineren; met name een verse
kaas met fijne kruiden en een luchtige structuur, zoals de Bressot.
Bressot is ook in een light variant verkrijgbaar - met minder
calorieën.

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180°C.

Pel de tenen knoflook, (20 stuks) en snijd deze in
plakjes.

Haal nu het vel op het borsstuk los en smeer de Bressot
eronder. Laat het vel verder in tact.

Pak 2 gesneden knoflookteentjes en duw deze samen met een paar
takjes gehakte rozemarijn goed tussen poten en de vlerken.

Vul de kip met de resterende knoflook, de druiven en de overige
verse rozemarijn.

Dek de borst en de poten af met aluminiumfolie, zodat de kip
lekker mals blijft.

Zet de kip nu 70 minuten in de voorverwarmde oven.

Verwijder na 70 minuten de aluminiumfolie, en de kip nog 20
minuten extra geven om lekker bruin en knapperig te worden.

Serveer dit gerecht met gebakken frites en broccoli, of een
groene salade.

Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd