img

Doperwtjes soep, met Arla Apetina en verse munt olie

Diner 4 personen 15 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 doos diepvriesdoperwtjes ( a 400 gram)
  • 3 takjes munt
  • 8 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 pot Arla Apetina classic

BEREIDINGSWIJZE

Snipper ui en hak de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een
hoge pan en zet de ui en knoflook aan. Niet kleuren. Voeg de
bouillon en de bevroren doperwtjes toe. Laat 10 min. Zachtjes
pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer. Houd warm op
laag vuur.

Laat de Arla Apetina blokjes uitlekken. Pluk en was ondertussen
de munt. Hak zeer fijn. Voeg toe aan de olijfolie. Roer door elkaar
met peper en zout naar smaak.

Schep de soep in 4 kommen, schep in elke kom 2 eetlepels
blokjes Arla Apetina en druppel er wat munt olie overheen.

Tags:Nazomerse kaas recepten, Kaas recepten, Arla Apetina snack, Anoek Lorjé

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd