Diner
4 personen
15 minuten

Doperwtjes soep Apetina en verse munt olie

Ingredienten

  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 doos diepvriesdoperwtjes ( a 400 gram)
  • 3 takjes munt
  • 8 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 pot Arla Apetina classic (meer over deze kaas)

    Apetina® in kruidenolie

    Apetina® in kruidenolie
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: ja
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
Drankadvies:

Bereidingswijze

Met dit recept maak je binnen no time een heerlijke soep!


Stap 1
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een hoge pan en zet de ui en knoflook aan. Voeg de bouillon en de bevroren doperwtjes toe. Laat dit allemaal 10 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer. Houd het warm op laag vuur.


Stap 2
Laat de Arla Apetina Blokjes uitlekken. Plus en was ondertussen de munt. Snij de munt vervolgens fijn. Voeg de munt toe aan de olijfolie. Roer door elkaar en breng het met peper en zout op smaak. 


Stap 3
Schep de soep in 4 kommen. Schep in elke kom 2 eetlepels Arla Apetina en druppel er wat munt olie overheen.

Eet smakelijk!