img

Dessert Kaasplank

Dessert 4-6 personen 5 minuten

INGREDIËNTEN

  • Noord Hollandsche classique
  • Epoisses
  • Castelli gorgonzola
  • Manchego

BEREIDINGSWIJZE

Een stevige combinatie van een Hollandse Franse Italiaanse en Spaanse kaas. Een heerlijke dessert kaasplank die goed samen gaat met een glaasje rode port.

  • Noord Hollandse Classique is een overjarige goudse kaas met een “zachte” bite.

  • Epoisse is een kaas met een grillige rode korst. Deze wordt tijdens de rijping meerdere malen gewassen met Marc de Bourgogne waardoor een sterk en vol pikant aroma ontstaat.

  • Castelli Gorgonzola is een pittige Italiaanse blauwader kaas.

  • Manchego gerijpt is een harde Spaanse schapenkaas uit de regio La Mancha met een pittige smaak.


Bereiden:

Leg alle kazen op een kaasplank en serveer er bv zuidvruchten bij een zoetige chutney of compote en wat mosterd voor bij de oude kaas.

Kazen uit dit kaasplankje