img

Couscous salade, met Fetakaas

Lunch 4 personen 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 pot Arla Apetina® blokjes in olie
  • 125 gr. voorgekookte couscous
  • 300 gr. cherry tomaatjes in vieren gesneden
  • 75 gr. lente-uitjes, grof gesneden
  • 2 eetlepels olie (bijv. van Arla Apetina® blokjes in olie)
  • 2 ½ eetlepel verse citroensap
  • 3 eetlepels vers gehakte peterselie
  • 2 eetlepels vers gehakte munt
  • snufje zout
  • vers gemalen peper

BEREIDINGSWIJZE

Deze Marokkaanse couscoussalade heeft een mediterraan, Grieks
tintje. Traditionele Feta wordt natuurlijk gemaakt van geiten- of
schapenmelk, maar u kunt voor dit recept heel goed blokjes Arla
Apetina® (feta van koeienmelk) gebruiken. Heerlijk als lunch, maar
ook bij lamsvlees, rosbief of de barbeque.

Aan de slag:
Laat de Arla Apetina® blokjes uitlekken, vang de olie op en
bewaar deze.

Snijd de lente-uitjes en de cherrytomaatjes.

Hak de peterselie en de munt.

Bereid de couscous door de instructies van het pak te
volgen.

Roer de olie, peper, zout, citroensap samen met de peterselie
en munt door de couscous tot een smaakvol geheel.

Schep daarna de kaasblokjes, cherrytomaatjes en lente-uitjes
voorzichtig door de couscous en kruid het geheel naar wens.


Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd