img

Courgette piccata

Diner 4 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • Groentesaus:
  • 1 ui, fijn gehakt
  • boter om te fruiten
  • 1 grote, gele peperoni, schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
  • 4 flestomaten (Peretti), in blokjes gesneden
  • 3 EL rozijnen, naar smaak
  • 1 dl rode wijn of groentebouillon
  • Zout
  • Peper uit de molen
  • Basilicumrijst:
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • boter voor het fruiten
  • 250 g langkorrelrijst
  • 6 dl groentebouillon
  • 1 EL fijn gesneden basilicum
  • 2 EL boter
  • Courgette piccata:
  • 4 eieren
  • 100 g Sbrinz AOP, geraspt
  • 2 courgettes, ca. 350 g, schoongemaakt, schuin in 5-7 mm dikke plakjes gesneden
  • 1 tl zout
  • 3-4 EL meel
  • braadboter of braadcrème
  • basilicum voor de garnering

BEREIDINGSWIJZE

1. Saus: Ui in de boter fruiten. Peperoni, tomaten en naar smaak rozijnen toevoegen en ook fruiten. Met wijn of bouillon blussen, afgedekt 10-15 minuten sudderen, kruiden.
2. Rijst: Knoflook in de boter fruiten. Rijst eveneens fruiten. Met de bouillon blussen, afgedekt bij middelmatige hitte 18-20 minuten garen tot al het vocht is ingekookt. Basilicum en boter erdoor roeren.
3. Piccata: In een diep bord eieren kloppen en Sbrinz erdoor mengen. Courgetteschijfjes in porties kruiden, door het meel halen, dan in de eiermassa wentelen en vervolgens bij matige hitte 3-4 minuten braden en warmhouden.
4. Courgette-piccata met basilicumrijst en groentesaus op voorverwarmde borden scheppen en garneren.

Bereidingstip:
Flestomaten zijn stevige tomaten met weinig pitten. Ze zijn te koop in de supermarkten en op de groentemarkt.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd