img

Courgette piccata

Diner 4 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • Groentesaus:
  • 6 dl groentebouillon
  • braadboter of braadcrème
  • 3-4 EL meel
  • 1 tl zout
  • 2 courgettes, ca. 350 g, schoongemaakt, schuin in 5-7 mm dikke plakjes gesneden
  • 100 g Sbrinz AOP, geraspt
  • Courgette piccata:
  • 2 EL boter
  • 1 EL fijn gesneden basilicum
  • 250 g langkorrelrijst
  • 1 ui, fijn gehakt
  • boter voor het fruiten
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • Basilicumrijst:
  • Peper uit de molen
  • 1 dl rode wijn of groentebouillon
  • 3 EL rozijnen, naar smaak
  • 4 flestomaten (Peretti), in blokjes gesneden
  • 1 grote, gele peperoni, schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
  • boter om te fruiten
  • basilicum voor de garnering

BEREIDINGSWIJZE

1. Saus: Ui in de boter fruiten. Peperoni, tomaten en naar smaak rozijnen toevoegen en ook fruiten. Met wijn of bouillon blussen, afgedekt 10-15 minuten sudderen, kruiden.
2. Rijst: Knoflook in de boter fruiten. Rijst eveneens fruiten. Met de bouillon blussen, afgedekt bij middelmatige hitte 18-20 minuten garen tot al het vocht is ingekookt. Basilicum en boter erdoor roeren.
3. Piccata: In een diep bord eieren kloppen en Sbrinz erdoor mengen. Courgetteschijfjes in porties kruiden, door het meel halen, dan in de eiermassa wentelen en vervolgens bij matige hitte 3-4 minuten braden en warmhouden.
4. Courgette-piccata met basilicumrijst en groentesaus op voorverwarmde borden scheppen en garneren.

Bereidingstip:
Flestomaten zijn stevige tomaten met weinig pitten. Ze zijn te koop in de supermarkten en op de groentemarkt.

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd