img

Courgette piccata

Diner 4 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • Groentesaus:
  • 6 dl groentebouillon
  • braadboter of braadcrème
  • 3-4 EL meel
  • 1 tl zout
  • 2 courgettes, ca. 350 g, schoongemaakt, schuin in 5-7 mm dikke plakjes gesneden
  • 100 g Sbrinz AOP, geraspt
  • Courgette piccata:
  • 2 EL boter
  • 1 EL fijn gesneden basilicum
  • 250 g langkorrelrijst
  • 1 ui, fijn gehakt
  • boter voor het fruiten
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • Basilicumrijst:
  • Peper uit de molen
  • 1 dl rode wijn of groentebouillon
  • 3 EL rozijnen, naar smaak
  • 4 flestomaten (Peretti), in blokjes gesneden
  • 1 grote, gele peperoni, schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
  • boter om te fruiten
  • basilicum voor de garnering

BEREIDINGSWIJZE

1. Saus: Ui in de boter fruiten. Peperoni, tomaten en naar smaak rozijnen toevoegen en ook fruiten. Met wijn of bouillon blussen, afgedekt 10-15 minuten sudderen, kruiden.
2. Rijst: Knoflook in de boter fruiten. Rijst eveneens fruiten. Met de bouillon blussen, afgedekt bij middelmatige hitte 18-20 minuten garen tot al het vocht is ingekookt. Basilicum en boter erdoor roeren.
3. Piccata: In een diep bord eieren kloppen en Sbrinz erdoor mengen. Courgetteschijfjes in porties kruiden, door het meel halen, dan in de eiermassa wentelen en vervolgens bij matige hitte 3-4 minuten braden en warmhouden.
4. Courgette-piccata met basilicumrijst en groentesaus op voorverwarmde borden scheppen en garneren.

Bereidingstip:
Flestomaten zijn stevige tomaten met weinig pitten. Ze zijn te koop in de supermarkten en op de groentemarkt.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd