img

Citroenijs

Dessert 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 250  g Mascarpone van Galbani
  • 2  onbehandelde biologische citroenen
  • 150  ml volle melk
  • 80  g ultrafijne kristalsuiker
  • 1  bewaardoos voor de vriezer (1L) (een lege bak ijs hergebruiken kan ook)
  • 1  elektrische handmixer of garde (voor de bereiding)
  • 1  staafmixer (tijdens het bevriezen)

BEREIDINGSWIJZE

Plaats de lege afsluitbare diepvriesdoos in de vriezer om voor te koelen. Was de citroenen heel goed en droog ze af. Rasp de zeste van de helft van de citroenen met een fijne rasp. Pers alle citroenen uit (u heeft 5cl X het aantal citroenen nodig).

Klop de mascarpone met de suiker en twee derde van de melk tot een gladde massa. Klop er beetje bij beetje de rest van de melk en het citroensap door. Voeg de geraspte zeste toe en meng goed.

Schep het mengsel in de ijsmachine en draai het tot ijs. Volg daarbij de instructies van uw ijsmachine.

Zonder ijsmachine
Schep het mengsel in de voorgekoelde diepvriesdoos, sluit de doos af en zet 2 uur in de vriezer. Mix vervolgens met een staafmixer, en ga vooral goed langs de randen van de doos waar het mengsel al bevroren is. Herhaal dit nog 2 keer, steeds om de twee uur.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd