img

Chili con carne Emmentaler AOP

Diner 4 personen 57 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 + 1 el olijfolie
  • 1 blik (400 g) rode kidneybonen, gespoeld en uitgelekt
  • Lekker met warme tortilla’s.
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 120 g roeryoghurt
  • 50 g Emmentaler AOP
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • Afwerking :
  • zout, peper
  • 1 stukje bittere chocolade
  • 1 blik (400 g) gepelde tomaten of kerstomaten op sap
  • 350 g rundergehakt
  • 2,5 cl pils bier
  • 4 el oregano
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 g wortel, in schuine stukken
  • 3 stronken selderij, in schuine stukken
  • 2 uien, in partjes
  • Voor een vegetarische versie vervang je het vlees door witte bonen en linzen of door quorngehakt.

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm 1 el olijfolie in een braadpan met dikke bodem. Braad het gehakt 4 minuten aan. Zet apart. Fruit 3 minuten de ui, de selderij, de wortel en het knoflook in de resterende olijfolie. Voeg de komijn, het chilipoeder en de oregano toe. Voeg het gehakt toe. Breng op smaak met zout en peper.
2. Voeg het bier en de tomaat (met het vocht) toe. Sluit af en laat 15 minuten op middelhoog vuur sudderen. Voeg de kidneybonen, zout en peper toe. Laat nog 15 minuten sudderen. Voeg tegen het eind het stukje chocolade toe. Roer goed.
3. Verdeel de chili over diepe borden of kleine kommen. Werk af met rode ui, geraspte Emmentaler AOP, yoghurt en koriander.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd