img

Cambozola Grand Noir, met flespompoen uit de oven

Diner 4 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 400 g Cambozola Grand Noir
  • 600 g flespompoen
  • ½ bosje tijm
  • 1 onbehandelde citroen
  • 2 eetlepels honing
  • zout, peper
  • 3 EL pompoenpitten
  • 1 bosje Rucola

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C). Flespompoen wassen, doormidden snijden, zaadjes verwijderen en vervolgens nogmaals in de lengte halveren zodat stukken ontstaan. Pluk de tijm en hak de blaadjes. Was citroen met warm water, droog en rasp de schil. Pers de citroen uit en meng het sap met honing, citroenschil en tijm. Breng de marinade op smaak met zout en peper en doe de pompoenstukken hierin. Doe de flespompoen in een ovenschaal en bak gedurende 20 minuten in de oven.

Rooster ondertussen de pompoenpitten in een pan zonder vet, tot deze geuren. Hak de pompoenpitten grof en bestrooi deze met zout. Was en centrifugeer de Rucola. Snijd Cambozola Grand Noir in kleine blokjes. Neem de flespompoen uit de oven, schik op borden en garneer met Rucola. De kaasblokjes bijvoegen en bestrooien met pompoenpitten.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd