img

Cambozola Grand Noir, met vijgen chutney

Borrel 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 250 gr Cambozola Grand Noir
  • Ingrediënten voor 250ml chutney:
  • 500 gr verse vijgen
  • 70 ml Crème de cassis, als alternatief zwarte bessen siroop
  • 100 ml rode wijn
  • 60 ml balsamicoazijn
  • 80 gr suiker
  • 40 gr mosterd
  • Stukjes verse vijgen voor de garnering

BEREIDINGSWIJZE

Heerlijk amuse met Cambozola Grand Noir

Stap 1
Snijd de Cambozola Grand Noir in blokjes en leg in de koelkast. Vijgen schillen en in blokjes snijden Ca. 350 g vijgen met Crème de cassis, rode wijn, balsamicoazijn, suiker, mosterd, zout, peper en naar smaak cayennepeper in een pan doen.Tot aan het kookpunt verhitten maar niet koken.

Stap 2
Gedurende ca. 45 minuten zacht laten doorkoken zonder deksel.Regelmatig roeren tot een siroopachtige consistentie ontstaat.

Stap 3
Breng op smaak met zout, peper, cayennepeper en suiker.Resterende vijgenblokjes toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.Vervolgens een beetje laten afkoelen.

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd