img

Cambozola Classic, met vijgen chutney

Borrel 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 250 g Cambozola Classic
  • Ingrediënten voor 250ml chutney:
  • 500 g verse vijgen
  • 70 ml Crème de cassis, als alternatief zwarte bessen siroop
  • 100 ml rode wijn
  • 60 ml balsamicoazijn
  • 80 g suiker
  • 40 g mosterd
  • Zout, peper, cayennepeper
  • Stukjes verse vijgen voor de garnering

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de Cambozola Classic in blokjes en leg in de koelkast.
Vijgen schillen en in blokjes snijden
Ca. 350 g vijgen met Crème de cassis, rode wijn, balsamicoazijn, suiker, mosterd, zout, peper en naar smaak cayennepeper in een pan doen.
Tot aan het kookpunt verhitten maar niet koken.
Gedurende ca. 45 minuten zacht laten doorkoken zonder deksel.
Regelmatig roeren tot een siroopachtige consistentie ontstaat.
Breng op smaak met zout, peper, cayennepeper en suiker.
Resterende vijgenblokjes toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
Vervolgens een beetje laten afkoelen.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd